Студенти та викладачі філологічного факультету вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Студенти та викладачі філологічного факультету вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Минулого тижня вся Україна вшановувала пам’ять Великого Кобзаря. Не залишився осторонь і філологічний факультет ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», зокрема кафедра української і зарубіжної літератури та методики навчання.

У понеділок, 9 березня 2020 року, доктор педагогічних наук, кандидат філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Ганна Токмань взяла участь у міському мітингу присвяченому пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

10 березня викладачі та студенти філологічного факультету завітали до Музею Заповіту Т. Г. Шевченка, де взяли участь у культурологічному заході «Літературна година з Шевченком». Ведучою заходу була українська поетеса, літературознавець, етнограф, член Національної спілки письменників України Наталія Павлик. Екскурс у життя поета провів доктор філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Микола Корпанюк. Студенти Поліна Борисова та Неля Трухан продекламували поезію Тараса Григоровича. А Дарина Кириленко зачарувала присутніх своєю власною поезією «Пам’ятаймо й нині». Для глядачів була представлена виставка книг «Нетравіальні твори про Шевченка». Наталія Павлик детально розповіла про кожну з виставкових книг. Всі бажаючі зробили світлини на пам’ять. Видається, кожен отримав позитивні враження від проведеного часу в Музеї Заповіту Т. Г. Шевченка.

11 березня викладачі та студенти філологічного факультету провели літературно-музичну годину з нагоди 206-річниці від дня народження Тараса Григоровича. Організацією заходу займалися викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання: кандидат педагогічних наук, доцент Надія Дига та кандидат педагогічних наук, старший викладач Наталія Черниш. Студенти декламували вірші, слухали твори Тараса Шевченка, які покладені на музику і вкотре переконувалися у могутності кожного слова поета. Ганна Леонідівна не просто висловила свою думку про Шевченка, але й продекламувала уривки з творів, що мало колосальний вплив на слухачів.

Сковородинівці пам’ятають про Великого Кобзаря, тому що Шевченко – це історія, а історія – це Шевченко.

Прес-служба філологічного факультету

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Leave a Reply