Сковородинівські філологині продовжують профорієнтаційні зустрічі з майбутніми вступниками: днями у он-лайн форматі спілкувалися з випускниками Стеблівського ліцею

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української лінгвістики та методики навчання > Сковородинівські філологині продовжують профорієнтаційні зустрічі з майбутніми вступниками: днями у он-лайн форматі спілкувалися з випускниками Стеблівського ліцею

У сучасному світі, де вибір професійного шляху стає все важливішим для успішного майбутнього, профорієнтаційні заходи ініційовані освітніми закладами стають невід’ємною складовою їх діяльності. Університет Григорія Сковороди в Переяславі, як заклад вищої освіти з багатовіковою історією звертає особливу увагу на підготовку молоді до вибору ними своєї професійної траєкторії.

3 квітня 2024 року завідувач кафедри української лінгвістики і методики навчання, доктор педагогічних наук, професор Олена Кулик спільно з кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри Ларисою Кардаш та колегою з кафедри обліку, оподаткування та бізнес управління, кандидатом економічних наук, доцентом Оксаною Перчук у он-лайн форматі провели профорієнтаційну зустріч із учнями, майбутніми випускниками Стеблівського ліцею – опорного закладу загальної середньої освіти імені І. С. Нечуя-Левицького Стеблівської селищної ради Черкаської області.

Повідомляється, що таке спілкування мало велику вагу в аспекті підготовки молоді до вступу. Майбутні випускники були ознайомлені з різноманітністю факультетів та спеціальностей, які можна опанувати в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Серед іншого дізналися про спеціальності 014.01 «Середня освіта (Українська мова і література)», 014.021 «Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)», 014.022 «Середня освіта (Німецька мова і зарубіжна література)», 035.41 «Філологія», 015 «Професійна освіта (Сфера обслуговування)», 015 «Професійна освіта (Товарознавство)», 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа і страхування», 24 «Сфера обслуговування», 242 «Туризм і рекреація».

Разом з тим, учасникам зустрічі презентували можливості здобуття практичного досвіду з допомогою програм академічного обміну, професійних практик та навчання у співпраці як з українськими, так і іноземними партнерськими закладами вищої освіти. Проговорювали спікерки й інформацію щодо вартості навчання, різноманіття можливостей для навчання та всебічного розвитку сковородинівців.

Як зізнаються майбутні абітурієнти, така зустріч направду була для них корисною та допомогла осягнути та устаткувати професійні інтереси та імовірні майбутні кар’єрні шляхи, бачать себе в УГСП, зокрема на факультетах української та іноземної філології й фінансово-економічної і професійної освіти. Сковородинівські ж викладачки додають, що свідченням правдивості такого відгуку є низка телефонних дзвінків від батьків учнів, які висловили вдячність за надану інформацію та запитували про додаткові консультації щодо вступу.

Така зустріч є лише початком довгострокової співпраці між УГСП та Стеблівським ліцеєм, яка сприятиме успішному майбутньому нинішніх школярів. Наразі дякуємо директорці Блохіній Тамарі Володимирівні та всьому педагогічному колективу за гостинність і плідну співпрацю!

Нагадаємо, що наприкінці березня Олена Кулик та Лариса Кардаш поговорили з учнями Полого-Вергунівського ліцею про їх майбутню освіту та кар’єрне зростання: розповіли як може посприяти цьому процесу УГСП.

 

Пресцентр кафедри української лінгвістики і методики навчання