Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Викладачка Ніна Христич долучилася до двох знакових стажувань в Сполучених Штатах Америки: нотатки знань та вражень

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ніна Христич долучилася до двох знакових заходів в Сполучених Штатах Америки.

З 10 до 20 березня науковиця взяла участь у міжнародному стажуванні «Visiting International Professional Program» в Michigan State University у м. Лансінг (Мічиган, США), а 21-23 березня взяла участь та в Міжнародній конвенції TESOL-24 International Convention & Expo у м. Тампа (Флорида, США). Розповідаємо про ці події детальніше.

«Visiting International Professional Program» в Мічигані

З 10 по 20 березня 20 викладачів англійської мови українських університетів проходили стажування у Мічиганському державному університеті (Michigan State University) у місті Лансінг, столиці  штату Мічиган. Заклад заснований у 1855 році й займає високий рейтинг серед державних закладів вищої освіти США. Тут навчається 50 000 студентів, а навчальний процес забезпечують 5 696 викладачів. Нині в університеті викладається понад 80 мов світу.

На початку стажування очільниця факультету лінгвістики, мов і культур, директорка магістерської програми Paula Winke ознайомила учасників з системою тестування на знання й володіння іноземними мовами. Воркшопи в межах програми професійного розвитку провели  Professor Charlene Polio, Associate Professor Debra M. Hardison, Associate Professor Dustin De Felice, Associate Professor Aline Godfroid, Assistant Professor Koen Van Gorp, Fred Poole та багато інших відомих у всьому світі науковців.

Слід зазначити, що культурна програма обміну включала відвідування Громадського коледжа (Community college),  Капітолія (будинок Конгресу США) у місті Лансінг, Мічиганського Верховного суду, озера Мічиган, музеїв Джеральда Форда (президента) та Генрі Форда, екскурсію по місту Детройт – найбільшому місті штату Мічиган. Також важливою подією стало відвідування школи Українознавства у м. Детройт та Центру розвитку для біженців міста Лансінг.

TESOL-24 International Convention & Expo у Флориді

З 21 по 23 березня у рамках стажування українські освітяни взяли участь у науковій події міжнародного масштабу – TESOL-24 International Convention & Expo у місті Тампа, Флорида (США), яка об’єднала 8000 провідних фахівців з навчання англійської мови з різних куточків світу. На конвенції були представлені лекції, семінари, майстер-класи  від експертів у галузі навчання англійської мови. Серед них Dr. Laura Baecher, Dr. Julie Kasper, Dr. Kristen Lindahl, Dr. Betsy Parish, Dr. Gabriel Díaz Maggioli та інші. Діяла виставка сучасних навчальних, науково-методичних публікацій від всесвітньовідомих видавництв, зокрема National Geographic, Ellie, Cambridge University Press, TESOL, Longman та інші. Пріоритетними напрямками роботи конвенції стали актуальні проблеми навчання англійської мови: формування міжкультурної компетенції у рамках вивчення англійської мови; упровадження індивідуальних навчальних програм для EFL; використання штучного інтелекту в навчанні англійської мови; сучасні методики навчання усного та писемного мовлення та особливості укладання програм для навчально-виробничих практик майбутніх учителів англійської мови тощо.

За результатами програми Ніна Христич отримала сертифікат «Ukraine Teacher Exchange Program» та сертифікат учасника конвенції TESOL-24.

«Це було незабутнє стажування, наповнене обміном досвіду між викладачами англійської мови українських та зарубіжних університетів. Спілкування зміцнило платформу для подальшого міжнародного професійного нетворкінгу педагогів», – ділиться Ніна Сергіївна враженнями та висловлює щиру подяку всім організаторам програми обміну, зокрема директорці регіональних програм з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні Jen MacArthur, помічникам з питань культури Посольства США в Україні Альоні Сухініній та Лілії Шило,  куратору з Держдепартаменту США Allison Brieske та колегам з Мічиганського університету Xinyu Wu, Xiaoqing Chen та John Magee.

Принагідно Христич дякує й всій команді учасників, які працювали професійно, злагоджено, дружно, та гідно представили Україну на світовому рівні.

 Пресцентр кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання