Маргарита Бобровник поділилася враженнями від проходження програми подвійного диплому в Польщі

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Маргарита Бобровник поділилася враженнями від проходження програми подвійного диплому в Польщі

28 жовтня 2019 року представники ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» в особі першого проректора університету, кандидата педагогічних наук, доцента Валерія Хомича та декана філологічного факультету, кандидата філологічних наук, доцента Оксани Свириденко підписали угоду про подвійний диплом з першим проректором Вищої Лінгвістичної Школи (Ченстохова, Польща) Томашем Куком.

Відповідно до підписаної угоди, студентка ІІ курсу філологічного факультету Маргарита Бобровник та магістрантка Яна Білан з 27 січня по 7 лютого 2020 року відвідали Вищу лінгвістичну школу в Ченстохові, республіка Польща для проходження першої сесії.

Своїми враженнями ділиться Маргарита: «Під час проходження сесії студенти отримують розклад і відвідують лекції з різних навчальних дисциплін. Після пар, які викладають носії англійської мови, проводяться заняття польської. Навчання цікаве і водночас корисне, заняття починаються о 9:30 і закінчуються о 14:30, між парами кожен студент отримує підобідок і має можливість відпочити, для цього в коридорах облаштовані спеціальні зони.

Дорогою до університету можна насолодитись спокійною атмосферою міста і помилуватись його архітектурою. Саме місто Ченстохов славиться тим, що тут Ладіслав Ополе, представник верхнесилезької князівської династії Пріастов, заснував монастир Паулінів, що носить з моменту заснування в 1382 році назву Ясна Гура. Початок всесвітній славі монастиря поклала подарована Ладіславом в 1384 році ікона Чорної Мадонни так прозвали парафіяни ікону Діви Марії, по пам’яті написану святим Лукою.

Це місце добре видно з гуртожитку для студентів ВСЛ. Так, як багатоповерхівок Ченстохов майже немає, з вікон відкривається пейзаж на все місто.

Під кінець сесії, прослухавши курс лекцій, група українських студентів має можливість попрактикуватись, спілкуючись з носіями польської мови, і це вражає. Всі студенти ВСЛ привітні і готові допомогти, тому проблем і бар’єрів з іншою мовою не виникає. Більшість розмовляє англійською, що деколи дуже допомагає.

На вихідних студенти можуть не витрачати час марно, перебуваючи постійно в гуртожитку. Отримавши студентський квиток, ви отримуєте можливість побачити інші міста за меншу ціну, виїхати, наприклад, в сусіднє місто чи навіть сусідню країну.

Провівши час у ВСЛ, я здобула неймовірно цінний досвід і користь, як майбутній філолог і викладач англійської мови. Тих, хто вивчає мови і прагне отримати нові враження та знання, це місце надихає і надає сил на подальше навчання, пробуджує бажання подорожувати і відкривати нові горизонти.

Я неймовірно вдячна нашому університету за можливість пройти програму подвійного диплому і з впевненістю можу порадити її студентам ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Прес-служба філологічного факультету

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Leave a Reply