Анонсовано VII Міжнародну науково-практичну конференцію «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку» : коли відбудеться та як стати учасником

Факультет української та іноземної філології > Анонси кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Анонсовано VII Міжнародну науково-практичну конференцію «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку» : коли відбудеться та як стати учасником

3 травня 2024 року в дистанційному форматі, на платформі «Zoom» відбудеться VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку».

Співорганізаторами зібрання є Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка (факультет іноземної та слов’янської філології; кафедра англійської філології та лінгводидактики), Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка (факультет іноземних мов), Асоціація українських германістів, Західноческий університет (Плзень, Чехія), Університет Салерно (Італія), Університет Докуз Ейлюль (Туреччина).

Тематичні напрями роботи конференції:

  1. Актуальні питання міжкультурної комунікації.
  2. Переклад як спосіб і форма міжкультурної комунікації.
  3. Проблеми різножанрової міжмовної комунікації в контексті перекладознавства.
  4. Актуальні проблеми теорії і практики перекладу.
  5. Соціолінгвістичні та лінгвокогнітивні засади перекладу.
  6. Питання художнього й галузевого перекладу.
  7. Мовні контакти, мовні варіанти (діалекти) та мультилінгвізм.
  8. Лінгводидактичні питання міжкультурної комунікації та перекладу.

Робочі мови конференції: англійська, німецька, французька, українська та інші слов’янські мови.

Задля участі в конференції необхідно до 22 квітня 2024 року:

  • заповнити заявку для участі в конференції за посиланням.
  • надіслати публікацію (стаття/тези), що відповідає темі, напрямам конференції та оформлені відповідно до вимог на електронну адресу conference2022@ukr.net.

Зазначимо, що учасникам конференції буде розіслано програму конференції, сертифікат про участь (6 годин, 0,2 кредиту ЄКТС) (у форматі pdf) та електронний збірник на зазначену в заявці електронну адресу.

Більше деталей знайдете в інформаційному листі зібрання, а за додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до координаторів конференції: +38(098)3099263 – професор, завідувач кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Костянтин Мізін, kostiantyn.mizin@gmail.com;
+38(066)2231936, +(096)0809887 – заступник завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання з наукової роботи Євгенія Костик, conference2022@ukr.net.

Запрошуємо всіх охочих до обговорення актуальних питань з міжкультурної комунікації та перекладознавства.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології