Представники кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання завітали на «університетську зустріч» із подружжям Ірен Роздобудько та Ігоря Жука

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Представники кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання завітали на «університетську зустріч» із подружжям Ірен Роздобудько та Ігоря Жука

Як вже розповідав сайт університету,  21 березня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі у рамках творчого проєкту «Університетські зустрічі», відбулась зустріч із письменницею, володаркою титулу «Золотий письменник України» Ірен Роздобудько та її чоловіком, поетом і бардом Ігорем Жуком. З-поміж інших прихильників таланту подружжя цю вікопомну зустріч відвідали й представники кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології, зокрема декан, доктор філологічних наук, професор кафедри Оксана Тютюнник. Нині діляться своїми враженнями від заходу.

Як повідомляють організатори, під час зустрічі Ірен Роздобудько презентувала свої авторські книги, левову частку з яких була нагода придбати і підписати у авторки. Натомість поет та бард Ігор Жук подарував присутнім незабутні емоції виконанням своїх авторських пісень.

Наприкінці зустрічі декан факультету української та іноземної філології Оксана Тютюнник згадала про своє перше знайомство з творчістю Ірен Роздобудько та висловила захоплення від того, що її книги залишаються актуальними й донині користуються популярністю, зокрема у нового покоління читачів – молоді:

«Коли почула про приїзд Ірен Роздобудько, відразу пригадала обставини свого першого «знайомства» з нею. …Потяг «Київ-Херсон». Я супроводжую  двох студенток нашого факультету, які запрошені взяти участь у підсумковому етапі конкурсу студентських наукових робіт, що проходив на базі Херсонського державного університету. Студентка Оля з захватом читає якусь книгу. Завжди було цікаво, що читають студенти. Я запитала: «Що читаєте?». Оля відповіла: «Ірен Роздобудько. «Гудзик». Дуже раджу!». На зворотньому шляху книга вже була в моїх руках. Минуло майже двадцять років, а Ірен Роздобудько залишається такою ж читабельною письменницею. А головне – її книги читає українська молодь. І це круто!», – говорить Оксана Михайлівна додаючи, що особливо її увагу привертають романи авторки написані у останні кілька років.

Декан переконана, що роман «Неймовірна. Ода до радості», присвячений Олені Телізі, наблизить мисткиню до українців що її читають, популяризуватиме творчість непересічної українки,  у поезії якої містяться такі скарби національної та людської мудрості, до яких звертатиметься ще не одне покоління українців.

Натомість завідувачка кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, кандидат філологічних наук, доцент Юлія Бродюк, коментуючи зустріч, відзначила значущість приїзду подружжя в університет:

«Була приємно вражена, коли довідалася про таку зустріч. Ще влітку я прочитала книгу Ірен Роздобудько «Неймовірна. Ода до радості» про Олену Телігу і було цікаво почути історію написання цього твору безпосередньо від авторки. Щиро тішуся, що мала змогу послухати розповіді щодо культурно-мистецьких напрацювань та особливостей авторської роботи над художніми творами, як кажуть, «з перших уст». Маю надію, що пані Ірена та пан Ігор ще не раз стануть гостями нашого університету, а ми зможемо насолодитися їх прекрасною творчістю».

Вдячні організаторам, в особі колективу бібліотеки УГСП та його директорки Ольги Шкири за зустріч, яка, переконані, допомогла знайти натхнення для власного творчого розвитку кожному, хто того нині потребує.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології