Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання > Круглий стіл «Ольга Дмитрівна Будугай – талановитий педагог, багатогранний філолог, письменниця»

Сьогодні, 6 лютого 2024 року, на факультеті української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди відбувся круглий стіл «Ольга Дмитрівна Будугай – талановитий педагог, багатогранний філолог, письменниця». Розповідаємо, як це було.

Серед напрямів роботи круглого столу була розглянута така проблематика:

  • Життєвий шлях та творча еволюція О. Д. Будугай (1964–2022).
  • Риси креативної, гуманної, патріотичної особистості.
  • Педагогічна діяльність шкільної вчительки і викладачки закладів вищої освіти.
  • Наукові здобутки філолога – лінгвіста, літературознавця, методиста.
  • Література для дітей як домінантна сфера наукових інтересів Ольги Дмитрівни: дослідження повістей І. Сенченка, О.Огульчанського, Б. Комара, А. Давидова, І. Кирія, В. Фіялка та інших.
  • Художня творчість: поетична, прозова.

За повідомленням пресцентру кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання зустріч розпочала професорка Ганна Токмань, яка розповіла про обдарованість, самореалізацію та силу духу Ольги Будугай; Наталія Павлик поділилася спогадами про тісну мистецьку співпрацю із Ольгою Дмитрівною; Ольга Шкіра згадала співпрацю письменниці, вченої із університетською книгозбірнею; Олег Коломієць поділився спогадами про Ольгу Будугай і літературну студію «Дитинець»; Юлія Бродюк проаналізувала казку письменниці «Сила кохання»; Людмила Набок представила увазі присутніх промову-спогад про сім’ю Ольги Дмитрівни; Надія Дига розповіла про самовіддану мама і добру колежанку; Наталія Заїка поділилася спогадами про світлу людину Ольгу Дмитрівну; Микола Товкайло розкрив громадянську активність Ольги Будугай; Леонід Козубенко дослідив образи дорослих у пригодницько-шкільних повістях 1960-1980-х років у науковому доробку вченої; Тамара Товкайло і Людмила Довбня назвали свою доповідь «Недоспівана пісня Ольги Будугай»; Наталія Черниш проаналізувала діалог із педагогікою у літературознавчих працях Ольги Будугай; Марія Пангелова дослідила розвиток української дитячої літератури у сучасному літературному процесі; Оксана Лазоренко розповіла про плекання талантів та добре серце Ольги Дмитрівни.

Щиро вдячні всім, хто долучився. Адже спільно нам вдалося направду вшанувати пам’ять світлої, доброї, талановитої людини Ольги Будугай.

 

Пресцентр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання