Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Можливості академічної мобільності та грантової діяльності: сковородинівці-філологи долучилися до Всеукраїнського інформаційного вебінару

У вівторок, 25 квітня 2023 р., викладачі кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом із здобувачами вищої освіти взяли участь у Всеукраїнському інформаційному вебінарі «Академічна мобільність та грантова діяльність: можливості та виклики в умовах євроінтеграції».

Повідомляється, що захід відбувся на базі Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Серед його учасників були представники Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Університет Григорія Сковороди в Переяславі представляли заступниця завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Любов Летюча, гаранти освітніх програм «Середня освіта (Англійська мова і література)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Наталія Сердюк, «Середня освіта (Англійська мова і література)» другого (магістерського) рівня вищої освіти Наталія Борисова, «Середня освіта (Німецька мова і література)» другого (магістерського) рівня вищої освіти Марина Шемуда, «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олеся Скляренко та доценти кафедри Євгенія Костик, Тетяна Заболотна, стейкхолдери освітніх програм, а саме вчитель іноземної мови та зарубіжної літератури КЗ КОР «Переяславський ліцей «Патріот»» Валентина Кравченко, вчитель англійської та німецької мов Переяславської Гімназії №2 Ольга Гриценко та здобувачі вищої освіти за згаданими вище спеціальностями.

Найперше, з вітальним словом до учасників вебінару звернулася проректорка з науково-педагогічної (наукової) роботи Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, доктор економічних наук, професор Ольга Кудріна, яка наголосила на важливості процесу євроінтеграції та можливості долучитися до нього завдяки академічній мобільності та участі в грантових програмах. Розробниками вебінару були  в.о. завідувача кафедри англійської філології та лінгводидактики, кандидат педагогічних наук, доцент Ганна Подосиннікова, яка виконувала роль модератора заходу та доповідач – викладачка цієї ж кафедри Лілія Молгамова.

Учасники заходу, серед яких також були присутні представники інших закладів вищої та загальної середньої освіти, ознайомилися із сутністю поняття, формами та видами академічної мобільності, з особливостями програм Erasmus+, КА1 та КА2, типами проєктів, зокрема зупинилися на  модулі Жан Моне, специфіці грантової діяльності (переліку супровідних документів тощо), розробці грантових проектів та пошуку партнерів для подальшої співпраці в програмі Erasmus+. Доповідачка закцентувала увагу учасників вебінару на практичному аспекті академічної мобільності та вказаної діяльності, підкресливши характерні ознаки успішних та неуспішних грантових заявок.

Загалом вебінар ознайомив усіх присутніх із особливостями написання та способами подачі грантових заявок, що спонукатиме до реалізації даного виду діяльності. Сковородинівці дякують доповідачеві, модератору, всім членами кафедри англійської філології та лінгводидактики та факультету іноземної та слов’янської філології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка за цікавий та надзвичайно актуальний в наш час вебінар. Висловлюємо сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

Пресцентр кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання