Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > На факультеті української та іноземної філології відбулася поетична зустріч до Дня Європейських мов: як це було

У середу, 5 жовтня, у рамках Дня творчої ініціативи за сприяння бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася поетична зустріч, присвячена Дню Європейських мов.

«Починаючи з 2001 року, Рада Європи започаткувала відзначення Дня Європейських мов 26 вересня. Мета цієї події – привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне різноманіття і заохочувати вивчати мови впродовж усього життя. Знання мов відкривають перед нами широкі перспективи на світовій арені, можливості побудувати зв’язки із представниками різноманітних культур, розширити свій світогляд», – відмітила у вступному слові доцентка кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталія Швець.

Учасники поетичної зустрічі мали нагоду побачити відео-декламації поезій трьома європейськими мовами – англійською, французькою та німецькою – і почути їх переклади, виконані різними українськими перекладачами, які зачитали студенти факультету української та іноземної філології Юлія Орел, Інна Марцін, Наталія Журавка, Дар’я Мамайсура, Діана Артимчук, Ярослава Ковтун та Наталія Колганова.

Ведучі зустрічі – Вікторія Омельченко та Денис Супрун – розповіли цікаві факти про обрані поезії і їх авторів.

Бонусом зустрічі виявився виступ директорки бібліотеки Ольги Шкири, яка не лише розповіла присутнім про чудові збірки перекладів, виставлені у читальній залі Сигізмунда ІІІ, але й провела міні-екскурсію, в ході якої продемонструвала сковородинівцям нові надходження до бібліотеки та прокоментувала виставку картин Романа Мотузка, що наразі теж експонується у зазначеній залі.

Дякуємо усім, хто разом з нами поринув у світ поетичного слова та знайшов натхнення у рядках відомих європейських поетів. Сподіваємося на нові зустрічі!

Пресцентр факультету української та іноземної філології