Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Он-лайн чи оф-лайн: студенти ФУІФ розповіли, який формат навчання їм подобається більше

Спочатку через пандемію коронавірусу, а нині – через гарячу фазу війни росії проти нашої країни – чимало українських студентів не мають доступу до повноцінного навчання. І хоч здобувачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, на щастя, наразі мають можливість повною мірою насолодитись студентським життям, вони не з чуток знають, чим дистанційне навчання відрізняється від звичайного.

Здобувачі факультету української та іноземної філології вирішили поділитися своїми роздумами щодо того, який формат їм подобається більше – он-лайн чи все ж оф-лайн.

Богдана Литвинюк, здобувачка ІІ курсу першого (бакалаврського) рівня освіти

Насправді це круто, що ми знову маємо шанс вийти на навчання оф-лайн. У такий час нам, здобувачам освіти, також слід тримати свій фронт. А наш фронт – навчання. Це такі приємні емоції, коли 1 вересня ти знову можеш бачити своїх друзів, викладачів. І вже навіть через два тижні від початку навчання у нас із одногрупниками стільки приємних спогадів, які надовго запам’ятаються. Можливо, комусь і було краще під час дистанційного навчання, але спілкування в аудиторії нічим не замінити. Адже саме в аудиторії ти можеш відчувати приємні емоції, настрій та енергію, які випромінюють одногрупники та викладачі.

Марія Бегаль, здобувачка ІІ курсу першого (бакалаврського) рівня освіти

У цей непростий для нашої країни час, після піврічної перерви, в аудиторіях нарешті лунають дзвінкі голоси сковородинівців, і це не може не радувати. Адже очне навчання має неабиякі переваги з-поміж усіх інших форм здобуття освіти. І найголовніша з них – можливість спілкуватися віч-на-віч з викладачами та одногрупниками. Можливість прогулятися з друзями після пар, відвідати цікаві заходи, які організовує Студентська рада чи Наукове товариство університету. Це все формує неймовірні спогади про студентське життя, нашу юність та залишки дитинства. Тому якими б скрутними не були часи, життя має продовжуватись, молодь має навчатись, спілкуватись, відпочивати, працювати заради майбутнього нашої країни.

Даша Мамайсура та Вікторія Омельченко, здобувачки ІІ курсу першого (бакалаврського) рівня освіти

Особисто для нас краще оф-лайн навчання, тому що під час занять в аудиторії не відволікаємося. Також нарешті ми побачилися з одногрупниками, з якими були за сотні кілометрів. На перерві прогулюємося територією університету, ходимо в «Кулиничі» та спілкуємося зі здобувачами з інших факультетів. Оф-лайн простіше зрозуміти, обговорити якісь моменти та дійти порозуміння. Тренуємо також пунктуальність, адже потрібно бути присутнім у визначеному місті, у визначений час. І взагалі ніби й легше засвоюється матеріал, бо спілкуєшся не з комп’ютером, а з улюбленим викладачем і своєю групою.

Дана Герасіна, здобувачка ІІІ курсу першого (бакалаврського) рівня освіти

Через військовий стан в Україні було багато сумнівів щодо можливості очного навчання. Але завдяки тому, що в нашому закладі вищої освіти є укриття, у разі повітряної тривоги маємо чудову можливість продовжувати навчатися очно. Вважаю, що робота в аудиторії організовує, налаштовує на навчання, а спілкування із викладачами не через камеру зручніше та ефективніше як для здобувачів, так і викладачів. Безумовна перевага очного навчання – це мінімізація використання ґаджетів, які негативно впливають на здоров’я.

Студентські роки – найкращі, але навчання займає багато часу, тому щоденні зустрічі з однолітками, викладачами під час очного навчання – це можливість «живого» спілкування, відчуття підтримки, весело проведений час. Це – найяскравіші моменти студентського життя, тому ми вдячні захисникам України за те, що вони боронять наш спокій і ми маємо чудову можливість здобувати освіту як у довоєнний час.

Пресцентр факультету української та іноземної філології