Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Відкриті для нових студентів: кафедра іноземної філології, перекладу та методики навчання продовжує заходи з профорієнтації

Поки майбутні випускники шкіл визначаються з тим які предмети вони складатимуть на зовнішньому тестуванні, придивляються до омріяних закладів вищої освіти і спеціальностей, команда університету продовжує виконання свого плану профорієнтаційної роботи. Приміром, кандидат історичних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології УГСП Людмила Сога нещодавно зустрілася з учнями 10-11 класів Селищанського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Баришівської селищної ради Київської області.

Зважаючі на напружену епідеміологічну ситуацію, знайомство учнів з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі вкотре вимушено відбувалося на платформі «Zoom» та вдало ілюструвалося за допомогою промо-роликів. Учні мали змогу віртуально відвідати навчальні аудиторії, лабораторії та кабінети вишу, віртуально помандрувати алеями чи посидіти у затишних рекреаційних зонах. Потім молоді люди стали свідками того, яким чином у нашому закладі відбувається навчальний процес, побачили деякі моменти яскравих подій, пов’язаних із спортивним та культурним життям студентів, їх роботою та дозвіллям.

Серед іншого обговорювали у ході зустрічі й питання формування особистості та непросту проблему обрання майбутньої професії. Людмила Василівна акцентувала увагу учнів на тому, що знання іноземних мов не лише значно полегшує пошук роботи та вигідно виділяє претендента з сотні інших, а й розширює для пошукача коло професій, де він матиме більше можливостей для самореалізації.

У ході змістовної розмови школярі отримали вичерпну інформацію щодо різних спеціальностей, напрямів та форм навчання, які надаються факультетом і університетом, про вимоги, що ставляться до спеціалістів, яких готує наш навчальний заклад, про правила вступу та можливості працевлаштування випускників та багато інших актуальних для них тем.

Особливе зацікавлення у слухачів викликала інформація щодо проходження студентами-філологами закордонної мовної та педагогічної практики, їх навчання в рамках програм академічної мобільності та програм подвійних дипломів. Були запитання, які стосувалися і наукової роботи студентів, їх участі у міжнародних конкурсах, конференціях та олімпіадах, перспектив продовження навчання в магістратурі й аспірантурі. Звісно ж чимало питань стосувалося умов проживання у студентських гуртожитках, побуту та дозвілля студентів.

По завершенню заходу учні отримали всю необхідну контактну інформацію як університету, так і факультету української та іноземної філології.

Зустріч виявилася жвавою та невимушеною, тож маємо надію на те, що хтось із випускників продовжить своє навчання на факультеті української та іноземної філології, або на інших факультетах Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

 

Пресцентр кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання