Вже вчетверте відбудеться Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку»

Факультет української та іноземної філології > Анонси кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Вже вчетверте відбудеться Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку»

Запрошуємо взяти участь у ІV Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку», яка відбудеться 18 березня 2021 року на платформі Microsoft Teams.

Тематичні напрями конференції:

  1. Актуальні питання міжкультурної комунікації.
  2. Переклад як спосіб і форма міжкультурної комунікації.
  3. Проблеми різножанрової міжмовної комунікації в контексті перекладознавства.
  4. Актуальні проблеми теорії і практики перекладу.
  5. Соціолінгвістичні та лінгвокогнітивні засади перекладу.
  6. Питання художнього й галузевого перекладу.
  7. Проблеми відтворення лінгвокультурної та етноунікальної семантики.
  8. Лінгвокультурний концепт як проблема перекладу.
  9. Лінгводидактичні питання міжкультурної комунікації і перекладу.

Участь у конференції передбачає публікацію тез в електронному збірнику матеріалів з його розміщенням на сайті кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Адреса доступу (посилання).

Учасникам конференції буде розіслано електронний збірник матеріалів конференції, програму конференції та сертифікат про участь (у форматі .pdf) на зазначену у заявці електронну адресу.

Для участі у ІV Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції необхідно до 1 березня 2020 року:

1) надіслати на електронну адресу kostyk2017@i.ua тези, що відповідають темі, напрямкам конференції та оформлені відповідно до вимог;

2) заповнити заявку про участь у конференції за посиланням.

Після повідомлення оргкомітету про прийняття тез до друку, учасники сплачують організаційний внесок у розмірі 100 грн (картка Приватбанку № 4149629399278324, Летюча Любов Петрівна) та надсилають зіскановану (сфотографовану) квитанцію про оплату на електронну адресу kostyk2017@i.ua.

Публікації для докторів наук та професорів є безкоштовними.

Координатори конференції:

Летюча Любов Петрівна, доцент, заступник завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання – +38 (050) 41-30-840, letinna@ukr.net

Костик Євгенія Володимирівна, доцент, заступник завідувача кафедри з наукової роботи – +38 (066) 2231936, +38 (096) 0809887, kostyk2017@i.ua

З вимогами до оформлення тез та іншою більш детальною інформацією щодо конференції ви зможете ознайомитись в Інформаційному листі (українською).

Оргкомітет конференції

Leave a Reply