Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Констянтин Мізін у рамках академічної мобільності університету прочитав лекцію філологам-іноземцям ЧНУ імені Б. Хмельницького
Лекція Мізін

У середу, 18 листопада 2020 року, у рамках академічної мобільності та на основі договору про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Б. Хмельницького та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» у дистанційному режимі відбулася лекція Костянтина Івановича Мізіна, доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний університет імені Григорія Сковороди».

На лекцію, яка відбувалася на базі кафедри німецької філології Черкаським національним університетом імені Б. Хмельницького  та мала назву «Методологічні проблеми контрастивного вивчення фразеології (пареміології): універсальне vs. специфічне та переклад» було запрошено студентів і викладачів цього підрозділу.

У ході лекції було розглянуто причини значного поширення фразеологічних досліджень в Україні, проаналізовано методологічні проблеми при дослідженні фразеологізмів як дзеркала національного менталітету та представлено результати виявлення традиційних та актуальних смислів концепту «Гордість».

Видається, спільноті ЧНУ імені Б.Хмельницького сподобалася лекція Констянтина Івановича, адже наостанок зібрання вони подякували сковородинівському вченому за змістовну лекцію та висловили сподівання на майбутню плідну співпрацю. Переконані, усе задумане надалі неодмінно збудеться.

Прес-центр факультету

Leave a Reply