«Слова» Володимира Олійника зазвучали вустами сковородинівських філологинь до Дня української писемності та мови

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > «Слова» Володимира Олійника зазвучали вустами сковородинівських філологинь до Дня української писемності та мови

З року в рік, 9 листопада, Україна відзначає надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. На державному, регіональному, міському, університетському рівнях у цей день проводять різноманітні тематичні конкурси та урочисті заходи, які мають на меті згуртувати українців навколо рідного слова.

Студенти факультету української та іноземної філології у цей день ніколи не оминають цієї непересічної дати, і навіть в пандемійний час не лишаються осторонь. У 2020 році вони вирішили долучитися до свята продекламувавши поетичні рядки українського поета та перекладача, державника, Героя України Володимира Олійника «Слова». Відео, яке ви можете переглянути нижче, створили креативні студентки третього курсу спеціальності «Українська мова та література» Дарина Кириленко, Поліна Борисова та Вікторія Савчук.

Захищаючи рідне слово ми захищаємо свою честь, гідність, право на існування та майбутнє. Тому плекаймо, зберігаймо, розвиваймо рідну та співучу українську мову, адже вона запорука існування нашого народу.

Прес-центр факультету

Leave a Reply