Розпочато реєстрацію на ІI Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію «Сучасні методики навчання іноземних мов і перекладу в Україні та за її межами»

Факультет української та іноземної філології > Анонси факультету > Розпочато реєстрацію на ІI Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію «Сучасні методики навчання іноземних мов і перекладу в Україні та за її межами»

Уже на початку зими, 3 грудня 2020 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі за ініціативи кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології університету, кафедри теорії і практики перекладу з англійської мови Київського національного університету, кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Pearson Obl Connections Academy (USA) та Institut National Des Langues Et Civilisations Orientales (France) відбудеться ІI Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні методики навчання іноземних мов і перекладу в Україні та за її межами». Конференція відбудеться у заочній (дистанційній) формі.

          Робота конференції відбуватиметься за наступними тематичними напрямами:

  1. Теоретичні й методичні аспекти навчання іноземних мов і перекладу у закладах вищої освіти в Україні та за кордоном.
  2. Лінгводидактичні умови формування професійної компетенції майбутнього викладача іноземних мов і перекладача у закладах вищої освіти.
  3. Інноваційні технології, методики та інструменти викладання іноземних мов та перекладу.
  4. Роль іноземних мов у підготовці фахівця в контексті модернізації сучасної освіти.
  5. Питання організації процесу формування фахової компетентності перекладача.
  6. Лінгвокультурологія і переклад. Когнітивні й дискурсивні дослідження у міжкультурному аспекті.
  7. Стратегії художнього перекладу.
  8. Стан та перспективи розвитку кіноперекладу в Україні.

Робочі мови конференції: українська, англійська, французька, німецька, чеська, польська, російська.

Задля участі y конференції потрібно до 30 листопада 2020 року (включно) заповнити заявку учасника конференції за посиланням а також надіслати на електронну адресу forkaf@ukr.net тези, що відповідають темі, напрямкам конференції та оформлені відповідно до вимог.

Пленарне засідання буде здійснюватися на платформі Microsoft Teams.

Відповідальність за зміст викладеного матеріалу несе автор тез, а прорецензовані тези можуть бути повернуті авторові на доопрацювання. Відхилений оригінал авторові не повертається.

Зверніть увагу, що після повідомлення оргкомітету про прийняття тез до друку, учасники сплачують організаційний внесок у розмірі 100 грн (картка Приват Банк № 5168 7450 1196  3151 Христич Ніна Сергіївна) та надсилають скан-копію квитанції про оплату на електронну адресу: forkaf@ukr.net.

Крім того, маємо приємні новини для докторів наук та професорівпублікація матеріалів для них є безкоштовною. Електронний варіант тез та відскановану квитанцію про оплату зберегти у відповідному форматі, указавши в назві прізвище учасника латиною, наприклад: khrystych_abstract; khrystych_payment.

Матеріали конференції будуть розміщені на сайті кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання філологічного факультету університету Григорія Сковороди в Переяславі з доступом за адресою.

Учасникам конференції буде розіслано електронний збірник матеріалів конференції, програму конференції та сертифікат про участь (у форматі.pdf) на зазначену в заявці електронну адресу.

Координатори конференції:

Христич Ніна Сергіївна, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання – тел. + 38 (093) 905-21-69, + 38 (050) 269-34-82, forkaf@ukr.net

Канівець Альона Олександрівна, лаборант кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання – тел. + 38 (04567) 7-19-99,  mega-inozemna@ukr.net

Костик Євгенія Володимирівна, доцент, заступник завідувача кафедри з наукової роботи – тел. + 38 (066) 223-19-36, + 38 (096) 080-98-87, kostyk2017@i.ua

Летюча Любов Петрівна, доцент, заступник завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання – тел. + 38 (050) 413-08-40,  letinna@ukr.net

Шабінський Микола Євгенійович, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання – тел. + 38 (050) 987-52-39, nshabinski@gmail.com

Оргкомітет конференції

Leave a Reply