У Переяславі побувала делегація із німецького університету Магдебург-Стендаль

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > У Переяславі побувала делегація із німецького університету Магдебург-Стендаль

У період з 28 жовтня по 1 листопада 2019 року ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» радо вітав у своїх стінах делегацію із вісімнадцяти осіб з університету Магдебург-Стендаль на чолі із заступником декана факультету фахової комунікації Мануелою Шварц, доктором наук, професором Йозефіною Хойзінгер, доцентом Карстеном Берендом та другом нашого міста Олівером Брауном. Візит відбувся в рамках гранту, який надала Німецька Академічна Служба Обмінів (DAAD).

У ході візиту німецькі колеги познайомилися з нашим сковородинівським університетом, зокрема корпусом філологічного факультету у 7-ій школі, який є, делегованим від нашого закладу вищої освіти, партнером цього проєкту. Також відомо, що протягом чотирьох днів свого перебування німці зустрічалися зі сковородинівцями, які вивчають німецьку мову в рамках організованого ними неформального мовного клубу.

Крім того, іноземні гості, в силу граней своєї діяльності пов’язаних з музичним мистецтвом, відвідали дошкiльний виховний заклад ясла-садок №11 «Калинка», дитячу музичну школу імені Павла Сениці, Переяслав-Хмельницький центр соціального захисту пенсіонерів та інвалідів, інклюзивний центр Переяслав-Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. №7, музеї міста. У один із днів німецька делегація залюбки відвідала столицю, де ознайомилася з її вікопомною культурною та туристичною спадщиною.

Видається, такий обмін справді надає німецьким та українським студентам можливість познайомитися з іншими культурами, пізнати поближче один одного, а найголовніше – зануритися у світ німецької мови та попрактикуватися.

Прес-служба філологічного факультету

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Leave a Reply