Доцент Тетяна Чубань разом із студентами факультету української та іноземної філології відвідали Меморіальний музей Г.С. Сковороди

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української лінгвістики та методики навчання > Доцент Тетяна Чубань разом із студентами факультету української та іноземної філології відвідали Меморіальний музей Г.С. Сковороди

У позаминулу середу, 11 вересня 2024 року, доцент кафедри української лінгвістики та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна Чубань опрацьовуючи зі студентами групи У-21 матеріал до теми «Особливості мови творів Григорія Сковороди», відвідали Меморіальний музей Г. С. Сковороди.

Другокурсники дізналися, що меморіальний музей Г. С. Сковороди це – музей, розташований у будинку колишнього колегіуму в Переяславі, який було відкрито 28 листопада 1972 року. У період з 1750 р. до 1751 р. Григорій Савич читав тут лекції з поетики, написав багато своїх видатних творів, зокрема «Сад божественних пісень».

«Екскурсії та експонати музею відкривають сторінки життя українського філософа Григорія Савича, демонструють його величезний внесок у розвиток української мови як засобу вираження філософських ідей життя. У експозиції музею знаходяться твори Г. С. Сковороди, перекладені мовами народів світу», – запам’ятали та переповідають студенти.

Підсумовуючи, екскурсія була досить корисною та пізнавальною для всіх її учасників. Велика вдячність воїнам Збройних Сил України за можливість навчатися та відвідувати музеї.

 Пресцентр кафедри української лінгвістики та методики навчання