Представники ФУІФ розповіли майбутніми абітурієнтами про переваги навчання в УГСП та на факультеті: в чому вони полягають

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Представники ФУІФ розповіли майбутніми абітурієнтами про переваги навчання в УГСП та на факультеті: в чому вони полягають

У п’ятницю, 9 лютого 2024 р., представники факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доценти Наталія Борисова, Наталія Сердюк та Леонід Козубенко долучилися до профорієнтаційного заходу, організованого відділом профорієнтації та працевлаштування Університету Григорія Сковороди в Переяславі для здобувачів освіти Державного професійного-технічного навчального закладу «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти».

Повідомляється, що, серед іншого, у ході зустрічі були окреслені переваги навчання за спеціальностями 014 Середня освіта (Українська мова та література), 014 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (англійська)) та 035 Філологія. Германські мови і літератури (переклад включно), перша – англійська.

«Безпосередньо, наголошено на якісній підготовці вчителів з української мови та англійської мови, що є метою освітніх програм, за якими готують кваліфікованих кадрів на факультеті української та іноземної філології. Під час бесіди ознайомлено здобувачів освіти з потенційною академічною мобільністю як в Україні, так і за кордоном, про що свідчать підписані угоди між Західночеським університетом (м. Плзень, Чеська республіка), Вищою школою Магдебург-Штендаль (м. Магдебург, Німеччина), Вищою лінгвістичною школою (м. Ченстохова, Польща), Університетом імені Адама Міцкевича (м. Познань, Польща)», – розповідають сковородинівські філологи.

Наголошено на важливості поглиблення знань з української мови, що є невід’ємною частиною формування мовної особистості і майбутнього інтелекту держави, виховання національно свідомих громадян України, патріотів, а також на опануванні англійської мови, яка сприяє підвищенню рівня англомовної компетенції здобувачів освіти, що є важливим аспектом розвитку людського капіталу в Україні, сприяє підготовці молодого покоління до європейської інтеграції та налагодженню партнерських стосунків з країнами Європи.

 

Пресцентр факультету української  та іноземної філології