Факультет української та іноземної філології > Анонси кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання > «Микола Корпанюк – літературознавець-медієвіст, педагог, громадський діяч»: запрошуємо на презентацію книги-збірника наукових праць

У прийдешню середу, 20 грудня 2023 року, об 11:00 год. в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться презентація книги «Микола Корпанюк – літературознавець-медієвіст, педагог, громадський діяч: збірник наукових праць», присвячена пам’яті видатного науковця, життєвий шлях якого обірвався влітку 2022 року.

Презентоване видання містить статті, у яких проаналізовано літературознавчі концепції професора, наголошено на відкриваючому характері студій ученого. Окреслено координати й масштаби дослідницької діяльності науковця-патріота, перспективність його ідей як основи подальшого розвитку вітчизняної медієвістики й поступу української національної справи. Розділ «Спогади» складається з мемуарів колег-науковців та соратників по змаганнях за незалежність і розбудову Української держави, з яких постає особистість Миколи Корпанюка як рухівця, просвітянина, майданівця, ідеолога нації, гідної і доброї людини.

У заході візьме участь родина Миколи Павловича, його колеги та студенти, побратими по боротьбі та друзі з різних куточків нашої Батьківщини, які неодмінно триматимуть слово у тематичних блоках роботи зібрання.

Запрошуємо вас вкотре згадати про педагога та вченого, сковородинознавця, літературознавця-медієвіста, рухівця, просвітянина, доброго, порядного, мудрого, інтелігентного та принципового Українця, який не лише любив свою Батьківщину, відстоюючи її державні інтереси, а й вчив цього своїх студентів та своїм прикладом надихав переяславців любити її понад усе.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології