Викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання долучилися до зустрічі з письменницею Тетяною Домашенко – авторкою вислову «Небесна Сотня»

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання > Викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання долучилися до зустрічі з письменницею Тетяною Домашенко – авторкою вислову «Небесна Сотня»

20 листопада 2023 року викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилися до літературної зустрічі з письменницею Тетяною Домашенко, організованої Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського.

Зустріч організувала кафедра слов’янської та романо-германської філології Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Домашенко презентувала книгу «Я – Україна» до десятиріччя від подій Революції Гідности. Викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилися до цієї зустрічі.

Слід зауважити, що саме Тетяна Домашенко вперше назвала загиблих протестувальників Євромайдану Небесною Сотнею. Саме її слова облетіли весь світ, саме її словами названі вулиці та майдани.

Поезії Тетяни Домашенко звучали у виконанні авторки та студентів. Гості та присутні, викладачі із різних вищих закладів освіти України обмінювалися думками, досвідом та патріотичними рефлексіями.

Зустріч була надзвичайно цікавою та плідною. Сковородинівські філологи вдячні за гостинне запрошення кафедрі слов’янської та романо-германської філології Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.

 

Пресцентр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання