Здобувачки Діана Артимчук та Анастасія Бурчик пройшли навчання в межах програм внутрішньої академічної мобільності в ТНПУ імені Володимира Гнатюка та у СумДПУ імені А. С. Макаренка

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Здобувачки Діана Артимчук та Анастасія Бурчик пройшли навчання в межах програм внутрішньої академічної мобільності в ТНПУ імені Володимира Гнатюка та у СумДПУ імені А. С. Макаренка

Філологія, як наука, є ключовою складовою гуманітарного світу, збагачуючи наше розуміння мови, літератури та культури. Важливість практики філологів у різних закладах вищої освіти України складно переоцінити – вона відіграє велику роль у розвитку освіти, перекладаючи культурні цінності, сприяючи міжкультурному розумінню та співпраці.

Нещодавно здобувачки ІІ курсу денної форми навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі, що вчаться на спеціальності 035 Філологія (спеціалізації 035.041 Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Діана Артимчук (оф-лайн) та спеціальності 014.02 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (англійська)) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Анастасія Бурчик (он-лайн) пройшли навчання в межах програм внутрішньої академічної мобільності в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка та у Сумському державному педагогічному університеті імені А. С. Макаренка.

Як розповідають практикантки, навчання в інших закладах вищої освіти протягом місяця виявилося відмінним досвідом для студенток. Академічний процес став не лише засобом отримання знань, але й можливістю обміну ідеями під час дискусій.

Поза навчанням, студентка Діана Артимчук мала змогу відкрити для себе культурні багатства українського міста Тернопіль. Відвідування музеїв, фестивалів та участь у місцевих заходах розширило її горизонти та збагатило життя неймовірними враженнями, що дало змогу повернулися до рідної almamater із «рюкзаком» спогадів та вражень.

Як результат внутрішньої академічної мобільності студентки отримали довідки, які є підставою для визнання та перезарахування здобутих результатів навчання у рідному закладі вищої освіти.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології