Здобувачки ФУІФ за академічним обміном поїхали до Чехії: нині діляться першими враженнями

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Здобувачки ФУІФ за академічним обміном поїхали до Чехії: нині діляться першими враженнями

Дев’ять студенток факультету української та іноземної філології,  відповідно до двосторонньої угоди про співпрацю між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та Західночеським університетом в Пльзені, отримали можливість набратись досвіду за програмою академічної мобільності. Нині діляться першими враженнями з читачами сайту факультету.

Сковородинівкам було надано можливість скористатися студентським гуртожитком, оснащеними сучасними навчальними аудиторіями, бібліотеками та лабораторіями, де створені всі умови для глибшого вивчення англійської, німецької мов, здійснення досліджень. «Програма академічного обміну – це велика можливість познайомитися з іншими культурами та людьми з різних країн», – кажуть наші здобувачки.

Крім того, в університеті регулярно проводяться культурні заходи, виставки та фестивалі, де студенти можуть познайомитися з чеською культурою та традиціями. Відвідування таких подій, до прикладу, допомогло студенткам ФУІФ УГСП поглибити розуміння іншої культури та почувати себе більш зручно в новому оточенні.

«Перебуваючи в університеті, ми маємо можливість вивчати чеську мову, що допомагає в повсякденному житті та спілкуванні з місцевими жителями. Більш того, університет пропонує багато курсів англійською мовою, що дозволяє студентам обмінюватися знаннями та розвивати свої академічні навички. Також ми маємо можливість ознайомитися з історією міста Пльзень, його культурою, відвідати різні історичні та пам’ятні місця» – навперебій діляться враженнями дівчата.

Навчання за програмою академічної мобільності в Західночеському університеті м. Пльзень – це захопливий і незабутній досвід, який відкриває перед студентами світ навчання та культури, досвід, який надає унікальну можливість покращити свої Hard та Soft skills, одночасно насолоджуючись прекрасною атмосферою Пльзня та чеською гостинністю.

Довідково: Пльзень (чеськ. Plzeň) – четверте за величиною місто в Чехії, розташоване на місці злиття річок Мже, Радбуза, Углава й Услава, які утворюють річку Бероунку. Засноване близько 1292 року чеським королем Вацлавом ІІ, сьогодні це промисловий, комерційний, культурний й адміністративний центр Західної Чехії.

Західночеський Університет (Západočeská univerzita v Plzni або ZČU/ЗЧУ) розташований у самому серці Пльзня, є високорівневим освітнім закладом з багатьма можливостями для міжнародних студентів. Він був заснований у 1948 році спочатку як відділення Чеського технічного університету в Празі та вже з 1950 року став існувати як окремий університет. На сьогодні у складі ZCU 9 окремих факультетів та 2 університетських інститутів. Навчальні програми бакалавріату, магістратури та докторантури викладаються як чеською, так і англійською мовами. Заклад пропонує широкий вибір навчальних програм і курсів у різних галузях, що дає студентам з усього світу можливість вибрати той напрям, який їх цікавить найбільше.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології