Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання > Професорка Ганна Токмань виступила в рамках вебінару для вчителів Харкова: розповідала про текстуальний аналіз ліричного твору

У середу, 25 жовтня 2023 року, на прохання Харківської академії неперервної освіти доктор педагогічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ганна Токмань, яка є членом журі всеукраїнського конкурсу «Учитель року», виступила на вебінарі для вчителів Харкова з доповіддю «Текстуальний аналіз ліричного твору», провела практичне заняття.

Серед іншого Ганна Леонідівна звернула учасників зібрання на план текстуального аналізу ліричного твору, зокрема історію написання, історичну основу, літературний рід/жанр, аналіз тексту, художній образ, почуття і думки в їх перебігу. Крім того, Ганна Токмань закцентувала увагу на чотири рівні вираажальних засобів мови й особливостях віршування, які визначаються по завершенню інтерпретації всього тексту вірша. Наприкінці виступу організатори та слухачі вебінару щиро подякували вченій.

Також учасникам зібрання було продемонстровано відео з читанням і аналізом віршів у виконанні Ганни Леонідівни, майстерно підготовлене працівниками відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди.

Нагадаємо, що днями здобувачки ФУІФ за академічним обміном поїхали до Чехії: нині діляться першими враженнями.

Пресцентр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання