Доцентка Ніна Христич долучилася до начасної конференції: обговорювали підготовку наступного покоління вчителів англійської мови

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Доцентка Ніна Христич долучилася до начасної конференції: обговорювали підготовку наступного покоління вчителів англійської мови

19-20 липня 2023 року доцентка кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидатка педагогічних наук Ніна Христич взяла участь у конференції «Підготовка наступного покоління українських вчителів англійської мови: результати та перспективи».

Ніна Христич була запрошена до участі у конференції як учасниця річного проєкту (грудень 2022 – листопад 2023). Дана ініціатива – результат співпраці між Центром професійного навчання, що є частиною неурядової організації «Childhood Education International», і Коледжем Hunter Міського університету Нью-Йорка, за фінансової підтримки Регіонального регіонального офісу з питань викладання англійської мови при Посольстві США в Україні.

Конференція відкрилася доповіддю Ігоря Балуби, керівника експертної групи з фахової передвищої та вищої освіти МОН, який розповів про нові пріоритети політики щодо англомовної освіти в Україні.

Привітання Андрія Гайдамашка з CEUME (Consortium for Enhancement of Ukrainian Management Education) та працівників офісу RELO (Regional English Language Office) Лотті Бейкер і Лілії Шило надихнули учасників конференції на жваві дискусії.

Протягом двох днів викладачі-методисти англійської мови з педагогічних університетів України проводили індивідуальні презентації про нові підходи та програми, які вони використовували протягом останніх кількох років; брали участь у дискусіях за круглим столом, обговорюючи силабуси, інноваційні методики, практики студентів та інші актуальні проблеми й ідеї щодо впровадження національної політики в галузі англійської мови.

RELO Kyiv при Посольстві США в Києві розуміє важливу роль викладачів-педагогів у розвитку рівня англійської мови в Україні та прагне підтримувати педагогічні університети у підготовці наступного покоління вчителів.

Попереду нові ідеї та проєкти задля удосконалення підготовки майбутніх учителів англійської мови. Сподіваємося, що колективна співпраця та створення віртуальної мережі сприятиме модернізації освітніх програм та підвищенню якості вищої освіти у галузі підготовки майбутніх учителів англійської мови.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології