Карина Коломієць отримала диплом ІІІ ступеня МОН за участь у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Карина Коломієць отримала диплом ІІІ ступеня МОН за участь у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса

Студентка факультету української та іноземної філології Карина Коломієць отримала диплом ІІІ ступеня МОН за участь у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса – 2023. Це щорічний захід, організаторами якого є Запорізький національний університет та Міністерство освіти і науки України. Він проводиться з метою популяризації спадщини Вільяма Шекспіра в студентському середовищі, виявлення філологічно обдарованої молоді, розвитку науково-дослідницької й творчої активності студентів.

У своєму дослідницькому проєкті Карина наголосила на тому, що переклад є важливим чинником у творенні модерної української культури та національної ідентичності в цілому, що є важливим інструментом між літературою і націєтворенням та способом утвердження українства у цілому світі. Дослідниця запропонувала свій власний підхід до перекладів творів Вільяма Шекспіра. Суть такого підходу  полягає у використанні ментальних карт, які забезпечують активність мисельних процесів, дозволяють скласти цілісну уяву про певний концепт, що допоможе перекладачу обрати лексичну одиницю з найбільшим ступенем еквівалентності.

Шекспіріана не втрачає своєї актуальності. За словами Фрідріха Вінстона Маннергейма, «і коли на шальках терезів «бути чи не бути» захитається твоя країна, ти зрозумієш, що спертися можна на три речі – армія, мова і віра».

Факультет української та іноземної філології вітає з перемогою студентку Карину Коломієць та її наукову керівницю, відмінника освіти України, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Ніну Христич, пишається їхнім науковим внеском у розбудову України як незалежної та демократичної держави та зичить нових наукових звершень!

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології