«Хай Господь береже Україну і Вас – вовіки непереможних»: Олександр Потапенко подякував військовим, які привітали матерів піснею його авторства

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > «Хай Господь береже Україну і Вас – вовіки непереможних»: Олександр Потапенко подякував військовим, які привітали матерів піснею його авторства

14 травня українці відзначали День матері – найріднішої людини в житті кожного з нас. З цієї нагоди на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ опублікували відеопривітання від імені всіх українських військовослужбовців. У подарунок матусям оркестр Військово-музичного центру Сухопутних військ (ВМЦ СВ ЗСУ) виконав пісню «Дві матері у нас» на слова завідувача кафедри української лінгвістики та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидата педагогічних наук, професора Олександра Потапенка.

Композицію заспівав Ігор Петренко, артист-вокаліст ансамблю пісні та танцю ВМЦ СВ ЗСУ. Відмітимо також, що музику до пісні написав переяславський композитор Віктор Тузик.

«Від імені всіх військовослужбовців вітаємо наших матерів, особливо тих, чиї сини та дочки зараз ведуть тяжкі бої за нашу Україну. Ваша сила, мужність та невичерпна любов надають нам відваги та стимулу продовжувати боротьбу за мир та безпеку нашої країни», – йдеться у повідомленні.

Захисники подякували матерям за все, що вони роблять. Вони побажали їм, щоб серця завжди були наповнені радістю, любов’ю та щастям. На відео військові показали кадри війни.

Олександр Іванович був щиро зворушений таким жестом, тож вирішив подякувати авторам відео.

«Дорогі захисники! Сердечно вдячний Вам за виконання моєї пісні-молитви. Хай Господь береже Україну і Вас – вовіки непереможних», – каже професор.

Він також нагадує, що в його поезії є ще четверта дуже сильна строфа:

Свіча горить… А матері крильми

В обіймах плачуть за всіма синами…

У образи святії в рушниках

Скропляє віск із сивими сльозами!

Як зазначає Потапенко, цю пісню вперше виконав випускник УГСП, а нині соліст Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Г. Верьовки Дмитро Цимбал.

 

Пресцентр факультету