Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української лінгвістики та методики навчання > Професор Олександр Потапенко зустрівся з учнями Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи із профорієнтаційною метою

У вівторок, 18 квітня 2023 року, завідувачем кафедри української лінгвістики та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидатом педагогічних наук, професором Олександром Потапенком було проведено профорієнтаційну зустріч з учнями Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи.

У рамках зустрічі Олександр Іванович ознайомив учнів трьох випускних класів з інформацією щодо особливостей навчання на різних факультетах Університету Григорія Сковороди, зокрема на факультеті української та іноземної філології, окреслив специфіку освітнього процесу (навчання, практики, дозвілля, програми академічної мобільності тощо), розповів про діяльність студентського самоврядування. Ліцеїстам було роздано пам’ятки вступнику, буклети та візитки.

Учні з цікавістю прослухали пісні у виконанні випускника університету Дмитра Цимбала, а також переможця телешоу «Голос країни» протоієрея Олександра Клименка – як вже, свого часу, розповідав сайт університету, автором їх текстів є Олександр Іванович.  Зустріч відбулася у невимушеній, доброзичливій атмосфері.

Також, уже традиційно, Олександр Іванович презентував власні книги адміністрації ліцею, вчителям та учням. Маємо надію, що така тепла зустріч допоможе учням Переяславського академічного ліцею у виборі майбутньої професії. Чекаємо на кожного випускника у стінах нашого університету!

 

Пресцентр кафедри української лінгвістики та методики навчання