Факультет української та іноземної філології > Анонси кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > ФУІФ вже вшосте організовує Міжнародну конференцію «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку»

12-13 травня 2023 року в дистанційному форматі відбудеться VІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжкультурна комунікація і перекладознавство: точки дотику та перспективи розвитку»

Робота конференції розгорнеться у кількох тематичних напрямах:

  1. Актуальні питання міжкультурної комунікації.
  2. Переклад як спосіб і форма міжкультурної комунікації.
  3. Проблеми різножанрової міжмовної комунікації в контексті перекладознавства.
  4. Актуальні проблеми теорії і практики перекладу.
  5. Соціолінгвістичні та лінгвокогнітивні засади перекладу.
  6. Питання художнього й галузевого перекладу.
  7. Проблеми відтворення лінгвокультурної та етноунікальної семантики.
  8. Лінгвокультурний концепт як проблема перекладу.
  9. Лінгводидактичні питання міжкультурної комунікації і перекладу.

Участь у конференції передбачає публікацію в електронному збірнику матеріалів конференції (для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти буде сформований окремий збірник матеріалів) його розміщенням на сайті кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Інформаційний лист. Для участі у VІ Міжнародній науково-практичній конференції необхідно до 29 квітня 2023 року надіслати на електронну адресу conference2022@ukr.net:

  • публікацію, що відповідає темі, напрямкам конференції та оформлені відповідно до вимог;
  • заповнити заявку про участь у конференції за посиланням.

Після повідомлення оргкомітету про прийняття публікації до друку, учасники сплачують організаційний внесок у розмірі 250 грн та надсилають копію квитанції про оплату на електронну адресу conference2022@ukr.net:

Для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти оплата організаційного внеску становить 100 грн.

Публікації для докторів наук, професорів є безкоштовними.

Учасникам конференції буде розіслано електронний збірник матеріалів конференції, програму конференції та сертифікат про участь (12 годин, 0,4 кредиту ЄКТС) (у форматі .pdf) на зазначену у заявці електронну адресу (7-10 днів). Для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти буде сформований окремий збірник матеріалів.

Координатори конференції:

+38 (050) 413-08-40 – Любов Петрівна Летюча, доцент, заступник завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання.

+38 (066) 223-19-36, +38 (096) 080-98-87, conference2022@ukr.netЄвгенія Володимирівна Костик, доцент, заступник завідувача кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання з наукової роботи.

+38 (063) 715-87-25 – Наталія Віталіївна Швець, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання.

Вимоги до оформлення публікації, реквізити для оплати та інша більш детальна інформація – в інформаційному листі.

 

Оргкомітет конференції