Викладачка ФУІФ Наталія Швець представила університет на міжнародній конференції у Молдові

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Викладачка ФУІФ Наталія Швець представила університет на міжнародній конференції у Молдові

У минулу п’ятницю, 24 березня 2023 року, доцентка кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталія Швець виступила на пленарному засіданні Міжнародної наукової конференції «Science and Education: New Approaches and Perspectives», яка була організована університетом “Ion Creanga” State Pedagogical University of Chisinau, Republic of Moldova.

Конференція проходила у змішаному форматі – очно у стінах університету-організатора та на платформі Google Meet. Науковці, педагоги та дослідники з Молдови, України, Румунії, Польщі, Італії та інших країн мали змогу обговорити виклики, досягнення та перспективи розвитку науки і освіти сьогодення. Організаторам конференції вдалося створити простір для ефективного обміну знаннями, досвідом та ідеями.

Від імені альма-матер на пленарному засіданні конференції виступила Наталія Швець з доповіддю на тему «Applying the Communicative Language Teaching Approach Nowadays». Доповідь відображала основні засади комунікативного підходу навчання іноземної мови, який ставить у центр навчального процесу взаємодію студентів та розвиток їх мовленнєвої компетенції. Було наголошено на можливостях застосування інтерактивних інструментів в онлайн-навчанні іноземної мови, таких як онлайн-дошки, чати, сайти для створення інтерактивних вправ, відео на YouTube тощо.

Констатуємо, що це був надкорисний досвід, а віртуальне знайомство з колегами з різних країн є унікальним і найбільш цінним підсумком конференції.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології