Студентка ФУІФ Карина Коломієць – серед переможців Всеукраїнського шекспірівського конкурсу: про що був її дослідницький проєкт

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Студентка ФУІФ Карина Коломієць – серед переможців Всеукраїнського шекспірівського конкурсу: про що був її дослідницький проєкт

Здобувачка факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Карина Коломієць здобула ІІІ місце у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса – 2023. Чимало зусиль до цієї перемоги доклала і наукова керівниця Карини – доцентка, кандидатка педагогічних наук Ніна Христич.

Публічний захист робіт у фінальному (3) турі відбувся 18 березня 2023 року.

Всеукраїнський шекспірівський конкурс студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса – щорічний захід, який проводиться з метою популяризації спадщини Вільяма Шекспіра в студентському середовищі, виявлення філологічно обдарованої молоді, розвитку науково-дослідницької й творчої активності студентів. Організатори конкурсу – Запорізький національний університет та Міністерство освіти і науки України.

У своєму дослідницькому проєкті Карина наголосила на тому, що переклад є важливим чинником у творенні модерної української культури та національної ідентичності в цілому, що є важливим інструментом між літературою і націєтворенням та способом утвердження українства у цілому світі. Дослідниця запропонувала свій власний підхід до перекладів творів Вільяма Шекспіра. Суть такого підходу полягає у використанні ментальних карт, які забезпечують активність чисельних процесів, дозволяють скласти цілісну уяву про певний концепт, що допоможе перекладачу обрати лексичну одиницю з найбільшим ступенем еквівалентності.

Факультет української та іноземної філології щиро вітає переможницю та її керівницю із заслуженим результатом і заохочує студентську молодь зробити свій науковий внесок у розбудову України як незалежної та демократичної держави.

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології