«Історія зарубіжної літератури (від античності до Просвітництва)»: побачив світ новий навчально-методичний посібник доцента Юлії Бродюк

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > «Історія зарубіжної літератури (від античності до Просвітництва)»: побачив світ новий навчально-методичний посібник доцента Юлії Бродюк

 Нещодавно з друку вийшов навчально-методичний посібник кандидата філологічних наук, доцента кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Юлії Бродюк під назвою «Історія зарубіжної літератури (від античності до Просвітництва)».

Бродюк Ю.М. Історія зарубіжної літератури (Від античності до Просвітництва): Навчально-методичний посібник. Переяслав (Київ. обл.): Домбровська Я. М., 2022. 180 с.

Юлія Миколаївна зазначає, що навчально-методичний посібник «Історія зарубіжної літератури (від античності до Просвітництва)» допоможе студентам зорієнтуватися в провідних тенденціях розвитку античної літератури, літератури доби Середньовіччя, Відродження, ХVІІ і ХVІІІ ст. У межах тем лекційного курсу окреслено основні етапи, закономірності літературного процесу від античності до XVIII ст.; особливості загальнокультурної ситуації, соціально-історичних факторів, що визначають своєрідність розвитку письменства на певному етапі. Практичний розділ включає теоретичні питання для обговорення, завдання, необхідні для формування чіткого уявлення про основні літературознавчі поняття, напрями та течії літератури.

«Навчально-методичний посібник містить завдання для самостійної роботи, завдання для здобувачів, які навчаються за індивідуальним графіком, тематику рефератів, глосарій, який спростить роботу студента під час вивчення теоретичних понять. У книзі здобувач знайде список рекомендованої літератури та орієнтовні тестові завдання для підсумкового контролю. Навчально-методичний посібник адресований студентам філологічних факультетів, аспірантам, учителям-словесникам, усім, хто цікавиться історією зарубіжної літератури від античності до Просвітництва» – додає доцент.

Колектив кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, факультет української та іноземної філології вітає Юлію Миколаївну з виходом навчально-методичного видання. Бажаємо подальших професійних успіхів, реалізації нових задумів і творчого натхнення!

Пресцентр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання