Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > «Культурна семантика в лексиці та граматиці слов’янських мов: зіставний аспект»: професор Костянтин Мізін для здобувачів з Чехії

У п’ятницю, 18 листопада 2022, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Костянтин Мізін як запрошений професор прочитав лекцію на тему «Культурна семантика в лексиці та граматиці слов’янських мов: зіставний аспект» для студентів і викладачів кафедри германських і слов’янських мов Західночеського університету (Západočeská univerzita v Plzni).

Повідомляється, що лекція відбулася у межах програми академічної мобільності між чеським та українським університетами-партнерами. По її закінченню Костянтин Іванович отримав цілу низку запитань. Наукова дискусія з чеськими студентами, зважаючи на її актуальність, тривала майже дві години. Це свідчить також про актуальність теми лекції.

Створенню та підтримці невимушеної і водночас робочої атмосфери заходу сприяла активна участь багаторічного друга Університету Григорія Сковороди в Переяславі Jiří Korostenski, якому лектор особливо вдячний.

Пресцентр іноземної філології, перекладу та методики навчання