В УГСП вперше відбудеться конференція, присвячена професору Миколі Корпанюку: коли проходитиме захід і як долучитися

Факультет української та іноземної філології > Анонси факультету > В УГСП вперше відбудеться конференція, присвячена професору Миколі Корпанюку: коли проходитиме захід і як долучитися

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у І Міжнародній науково-практичній конференції «Микола Корпанюк – науковець-медієвіст, педагог, громадський діяч», яка відбудеться 1- 2 березня 2023 року на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Напрями роботи конференції:

  1. Життєпис професора Університету Григорія Сковороди в Переяславі, учителі, цінності, прагнення.
  2. Микола Корпанюк про вчених та їхній внесок у національну науку.
  3. Дослідження українського літописання – досягнення у вітчизняній медієвістиці.
  4. Фольклористичні та історико-літературні здобутки професора Миколи Корпанюка.
  5. Роль переяславського вченого в розвитку сковородинознавства.
  6. Ідеї Миколи Корпанюка як теоретичні засади нових досліджень.
  7. Академічні та патріотичні грані педагогічної діяльності професора.
  8. Громадянська позиція: участь у змаганнях за незалежність України, державо- і націєтвірна праця.

Для участі у конференції необхідно до 15 січня 2023 року надіслати на електронну адресу pangelova1985@gmail.com: тему доповіді, ПІБ, вчене звання, науковий ступінь, місце роботи, назву навчального закладу; публікацію, що відповідає темі, напрямкам конференції, оформлену відповідно до вимог; інформацію з координатами відділення Нової пошти/Укрпошти для відправки матеріалів та сертифіката (послуга за рахунок отримувача).

Окрім наукових праць (наукових статей), плановане видання «Микола Корпанюк – науковець, педагог, громадський діяч» міститиме розділ, до якого ввійдуть спогади про Миколу Павловича. Обсяг тексту – від 2 сторінок. Вимоги оформлення – ті самі, що й до наукових статей.

Телефони для довідок щодо участі в конференції:

+38 (095) 439-21-41 – доктор філологічних наук, професор, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Оксана Михайлівна Свириденко;

+38 (093) 631-39-20 – кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Марія Борисівна Пангелова.

З вимогами до оформлення статей та іншою більш детальною інформацією щодо конференції ви зможете ознайомитися в Інформаційному листі.

Оргкомітет конференції