Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української лінгвістики та методики навчання > «Методика навчання української та зарубіжної літератури»: знайомимо вас із новим навчальним посібником Наталії Черниш

Нещодавно з друку вийшов навчальний посібник кандидата педагогічних наук, доцента кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Наталії Черниш під назвою «Методика навчання української та зарубіжної літератури».

Черниш Н. Методика навчання української та зарубіжної літератури: Навчальний посібник. Переяслав: Домбровська Я. М., 2022. 180 с.

У навчальному посібнику розглядаються провідні питання методики викладання української та зарубіжної літератури у сучасній школі. Узагальнено досвід широкого кола науковців, методистів, вчителів-практиків. Він побудований на нових концептуальних засадах освіти в Україні, поєднує традиційні й нові технології викладання літератури, містить розробки уроків.

Посібник адресований студентам філологічних факультетів, учителям-словесникам та усім, хто цікавиться проблемами методики літератури.

У навчальному посібнику вміщено лекційний матеріал та розробка практичних занять із методики навчання української та зарубіжної літератури, наводяться зразки конспектів уроків, також подано орієнтовні тестові завдання для підсумкового контролю і список рекомендованої літератури.

Колектив факультету української та іноземної філології, зокрема кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, вітає Наталію Володимирівну з виходом цього чудового видання. Бажаємо подальших професійних успіхів, реалізації нових задумів і творчого натхнення!

 

Прес-центр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання