Наші в Магдебурзі: стартував новий проєкт з академічної мобільності для сковородинівських філологинь

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Наші в Магдебурзі: стартував новий проєкт з академічної мобільності для сковородинівських філологинь

У грудні 2021 року на факультет української та іноземної філології надійшла радісна звістка: спільний з німецькими партнерами проєкт «Flucht. Ankunft. Integration» («Втеча. Прибуття. Інтеграція» – перекл.) отримав фінансування від DAAD (Німецької академічної служби обміну), яка, до слова, надає допомогу багатьом проєктам соціально-гуманітарного характеру.

Поза науковими дослідженнями проєкт передбачає ще й право на навчання в Університеті Магдебург-Стендаль упродовж семестру. Цьогоріч його вибороли студенти IV курсу факультету Анастасія та Єлизавета Діденко та Аліна Мисан. Повідомляємо, що наразі вони вже прибули до Німеччини та готові приступити не лише до навчання, а й до виконання завдань, пов’язаних із реалізацією проєкту.

За попереднім задумом наші студенти мали опитувати мігрантів і біженців із Сирії, Афганістану та Іраку, проте тепер у їхньому полі зору опиняться й українці, котрі в Німеччині знайшли прихисток від війни, розв’язаної проти нашої Батьківщини росією.

Слід зазначити, що взаємодія між університетами створює належні умови для забезпечення академічної мобільності викладачів та студентів. За період співпраці у двосторонніх академічних обмінах узяло участь більше 20 науковців та понад 150 студентів, а результатом міжнародної взаємодії між університетами стала ще й спільна реалізація дослідницьких проєктів соціально-гуманітарного характеру.

Нагадаємо, що співпраця між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та Університетом Магдебург-Стендаль (ФРН) була започаткована ще у 2011 році і надала можливість українським викладачам та студентам долучитися до інтеграційних процесів у сфері освіти – брати участь у різноманітних міжнародних дослідницьких та освітніх програмах. Основною метою таких програм є підвищення якості освіти, розвиток міжкультурного обміну, підготовка майбутніх кваліфікованих спеціалістів.

Пресцентр факультету української та іноземної філології