Творчий, інноваційний шлях учителювання в працях Тамари Бабійчук: викладачі ФУІФ отримали в подарунок книги авторки

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Творчий, інноваційний шлях учителювання в працях Тамари Бабійчук: викладачі ФУІФ отримали в подарунок книги авторки

Кафедра української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі отримала безцінний подарунок – книги кандидатки педагогічних наук, старшого методиста Бердичівського педагогічного коледжу Тамари Бабійчук.

Викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання здавна товаришують з колективом педагогів і студентів Бердичівського педагогічного коледжу. Сковородинівський університет гостинно відкриває двері абітурієнтам, яких майстерно готує цей заклад. Відтак, представники кафедри отримали від старшого методиста коледжу безцінний подарунок: книжки.

Це праці Тамари Василівни Бабійчук, які мають теоретичне й практичне значення: «Сучасна медіаосвіта: відеофрагменти художніх творів на заняттях української мови та літератури в педагогічному коледжі» (2017), «Твори Всеволода Нестайка на сцені дитячих та юнацьких театрів: збірник інсценізацій» (2020), «Мово рідна, слово рідне» (2021), «Олесь Бердник – зоряний Корсар України» (2021).

Тамара Василівна запровадила інсценування художніх творів не тільки на сцені (вона керує студентським театром-кіностудією «Берегиня»), а й у аматорському кіно. Вона обирає найвиразніші, емоційні фрагменти з текстів і, спільно зі своїми талановитими студентами, знімає відеофрагменти – 7-12 хвилинні уривки-екранізації. Це дуже цікаво адже молодь відчуває себе акторами, режисерами, операторами та костюмерами. І твір запам’ятовується назавжди.

Кожна з подарованих книжок містить і наукові роздуми про методику навчання, і сценарії для кінофрагментів та театралізованих вечорів, присвячені українській мові та українській і зарубіжній літературам. Красивим додатком є книжка-альбом учениці Тамари Бабійчук – Вікторії Олійник «Honore de Baizac в ілюстраціях», де в кольорі представлено оригінальні малярські роботи юної художниці, створені за мотивами різноманітних творів О. де Бальзака, якого люблять у коледжі ще й тому, що видатний письменник 1850 року вінчався з Е. Ганською в Бердичеві, неподалік від будівлі коледжу, у костелі Св. Варвари, що зберігся. Ювілеї французького класика відзначають великими святами та науковими конференціями.

Ми дякуємо Тамарі Василівні за дарунок, який стане сходинкою у зростанні педагогічної майстерності студентів-сковородинівців.

Прес-центр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання