Побачив світ новий навчальний посібник Оксани Свириденко з історії зарубіжної літератури ХІХ століття

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Побачив світ новий навчальний посібник Оксани Свириденко з історії зарубіжної літератури ХІХ століття

Нещодавно з друку вийшов сто двадцяти чотирьох сторінковий навчальний посібник доктора філологічних наук, доцента кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Оксани Свириденко під назвою «Історія зарубіжної літератури ХІХ століття».

У навчальному посібнику розглянуто поняття романтизму та реалізму, філософські, літературні та політичні підґрунтя цих напрямів. Представлений життєвий та творчий шлях митців, їхні естетичні погляди. Усе це допоможе осягнути творчість письменників ХІХ століття цілісно, у контексті світової літератури.

У навчальному посібнику розглянуто літературне ХІХ століття. Романтизм як літературний напрям. Німецький романтизм; Англійський романтизм; Американський романтизм; Романтизм у французькій літературі; Реалізм як літературний напрям. Реалізм у французькій літературі; Німецька література середини ХІХ століття; Англійська реалістична проза ХІХ століття. Також подано зразки тестових завдань для підсумкового контролю та список рекомендованої літератури.

Повідомляється, що посібник адресований студентам філологічних факультетів, педагогічних закладів вищої освіти, вчителям та всім, хто цікавиться літературним процесом.

Колектив кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання,  увесь факультет української та іноземної філології вітає Оксану Михайлівну з виходом цього чудового видання. Бажаємо подальших професійних успіхів, реалізації нових задумів і творчого натхнення!

Пресцентр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання