Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Випускник Тарас Гаврилюк навчає китайських школярів

Випускник факультету української та іноземної філології Тарас Гаврилюк, отримавши знання філолога та досвід викладання англійської мови в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, нині навчає китайських школярів. Тарас працює у приватній школі з державною підтримкою, яка налічує близько 500 учнів. Він зголосився розповісти нам про свої враження та специфіку такого навчання.

«Учні навчаються відповідно рівням PreK, K та G. Навчання наймолодших школярів від 3 до 6 років здійснюється за методикою DIY (Do it yourself). Малеча  грається в рухливі ігри, мимовільно  вивчаючи літери, слова, кольори тощо. З 6-річного віку учні оволодівають знаннями за підручниками. Методика навчання англійської мови у Китаї, так само, як і в Україні, базується на традиційних та інноваційних методах навчання. У приватній школі Китаю велика увага наділяється індивідуальному підходу до кожного учня та контролю його успішності» – розповідає Тарас.

Молодий український навчитель відзначає декілька особливостей у навчанні китайських школярів. Однією з них є навчання учнів наголосу та інтонації при формуванні навичок вимови. Складність пов’язана з їх рідною, китайською, мовою, оскільки у ній тон є ключовим у семантиці слова. Маленьким учням складно зрозуміти, що в англійській мові не тон, а наголос  несе номінативне значення.

За словами Тараса, у нього чудовий інтернаціональний педагогічний колектив, який складається з педагогів США, Австралії, Великобританії, Франції та Сербії.  Молоді педагоги знаходяться у творчому пошуку і стані самореалізації.

Залишається побажати випускнику здоровя та творчих успіхів!

Пресцентр факультету