Кафедра іноземної філології, перекладу та методики навчання розпочала 2022-й рік з профорієнтації

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Кафедра іноземної філології, перекладу та методики навчання розпочала 2022-й рік з профорієнтації

Вибір майбутньої професії молодою людиною залежить від багатьох факторів: власних мрій та побажань, матеріальних можливостей, порад чи прикладів, настанов наставників-педагогів. Відтак випускник школи як ніхто інший потребує об’єктивної різносторонньої інформації як щодо загальних умов вступу до закладу вищої освіти, так і стосовно особливостей отримання тієї чи іншої спеціальності.

На початку січня 2022 року кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Світлана Танана провела профорієнтаційну зустріч із випускниками Переяславської ЗОШ № 5 Переяславської міської ради та Переяслав-Хмельницького центру професійно-технічної освіти.

Світлана Михайлівна детально розповіла учням про умови цьогорічної вступної кампанії як в Україні загалом, так і в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі зокрема. Викладачка ознайомила потенційних сковородинівців з переліком спеціальностей, за якими здійснюється підготовка студентів на факультетах університету. Вона зосередила увагу учасників зустрічі на прохідному балі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, необхідних для вступу на ту чи іншу спеціальність, а також важливості та складнощах визначення пріоритетів під час формування справи вступника.

Доцентка ознайомила випускників з переліком документів, необхідних для вступу до закладів вищої освіти та зорієнтувала щодо попередньої вартості навчання на денній і заочній формах навчання при умові підписання контракту. Цікавою для всіх присутніх стала й інформація про культурне життя та дозвілля студентів УГСП, великий вибір напрямів діяльності спортивних та художньо-артистичних секцій й гуртків закладу.

Слід зазначити, що зустріч швидко набула інтерактивного характеру, позаяк випускників цікавили можливості вступу за державним замовленням; інформація про проєкти, над якими працюють підрозділи університету; умови проживання в гуртожитку та можливості академічної мобільності здобувачів. Поза вичерпними відповідями на свої запитання, абітурієнти отримали рекламно-інформаційні буклети з основною інформацією, номерами телефонів, адресами електронної пошти, сайтів та сторінок в соціальних мережах факультетів і випускових кафедр університету.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі – потужний, сучасний та зорієнтований на потреби здобувачів, заклад вищої освіти чекає на тебе!

Пресцентр кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання