Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри української лінгвістики та методики навчання > Побачив світ новий навчально-методичний посібник Тетяни Чубань з «Загального мовознавства» для магістрантів факультету

Нещодавно з друку вийшов навчально-методичний посібник кандидата філологічних наук, доцента кафедри української лінгвістики і методики навчання факультету української та іноземної філології Тетяни Чубань під назвою «Навчання у магістратурі: «Загальне мовознавство» (практичні заняття і самостійна робота).  У ньому обґрунтовано загальні вимоги до підготовки і проведення практичних занять у закладах вищої освіти («Загальне мовознавство»), запропоновано орієнтовні теми, плани практичних занять, завдання для самостійної роботи, теми рефератів, рекомендовано літературу. Надано тестові екзаменаційні питання. Посібник розрахований на магістрів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), випускникам факультету української та іноземної філології, але, безперечно, стане у нагоді широкому колу освітян.

Метою посібника є надання необхідної інформацію студентам педагогічного ЗВО для організації практичної і самостійної роботи з фахової дисципліни «Загальне мовознавство». У ньому вміщено відомості про практичні заняття та самостійну роботу, списки необхідної фахової літератури, основні положення щодо. Ще там обґрунтовуються загальні вимоги до підготовки і проведення практичних занять у ЗВО, пропонуються орієнтовні теми, плани занять, завдання для самостійної роботи, рекомендується певна література.

Також на його сторінках надано теми рефератів та методичні рекомендації до практичних занять із дисципліни кафедри української лінгвістики і методики навчання для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література),,  які  розроблено відповідно до навчального плану спеціальності та містять: методичні рекомендації до практичних занять із дисципліни «Загальне мовознавство», методичні рекомендації до самостійних занять із дисципліни «Загальне мовознавство», методичні рекомендації до контрольної роботи із дисципліни «Загальне мовознавство».

Авторка використала найновіші здобутки філологічних і методичних досліджень, нормативні документи, що стосуються організації навчального процесу у ЗВО. Навчально-методичний посібник задовольнить інтереси, потреби і запити випускників- філологів, викладачів, учителів, стане корисним допоміжним засобом для становлення молодого фахівця. Автор висловлює глибоку вдячність кандидатам філологічних наук, доцентам Г. В. Гайович та С. М. Романчук за цінні поради, рецензування та уточнення деяких теоретико-методичних положень.

Вітаємо Тетяну Василівну з виходом нової праці та бажаємо їй подальших наукових та особистих успіхів!

 

Пресцентр кафедри української лінгвістики і методики навчання