Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Відбувся захист магістерських робіт на факультеті української та іноземної філології: відгуки майбутніх випускників

З 1 по 13 грудня 2021 року на факультеті української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася атестація здобувачів другого (магістерського) рівня освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Мова та література (англійська/німецька).  29 здобувачів денної форми навчання та 42 заочної форми навчання успішно склали іспит та захистили свої кваліфікаційні роботи на здобуття другого (магістерського) рівня освіти у дистанційному форматі на платформах Moodle та Microsoft Teams.

Комплексний кваліфікаційний іспит приймала комісія з атестації випускників під головуванням Людмили Славової, доктора філологічних наук, доцента, завідувачки кафедри теорії і практики перекладу з англійської мови Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До складу комісії входили Марина Шемуда, заступник голови комісії, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу і методики навчання, екзаменатор з англійської мови; Олеся Скляренко, член ЕК, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу і методики навчання, екзаменатор з німецької мови; Ніна Христич, член ЕК, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іноземної філології, перекладу і методики навчання, екзаменатор з методики навчання іноземних мов; Леонід Козубенко, член ЕК, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, екзаменатор з зарубіжної літератури та методики її навчання.

Представлені для публічного захисту кваліфікаційні роботи мали елементи наукової новизни та практичного значення, що підтверджує здатність випускників раціонально користуватися отриманими в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі теоретичними знаннями і практичними навичками під час власних досліджень.

Відгуки випускників спеціальності 014 Середня освіта (Мова та література (англійська/німецька):

 Наталія Воронецька-Зозуля, здобувачка заочної форми навчання:

«У 2020 році на час вступу до магістратури я вже мала кваліфікацію «магістр права» та викладала міжнародне право в одному із столичних ЗВО. Життєві обставини склались так, що я змогла реалізувати моє давнє бажання – викладати англійську мову, вже пропрацювавши в сфері юриспруденції 15 років. Я вступила в кілька ЗВО, однак обрала саме цей університет, так як доброзичливе ставлення до майбутніх студентів відчула вже починаючи з приймальної комісії. Навчаючись на заочній формі навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, я отримала глибокі знання. Щиро дякую викладацькому складу університету. Хочу окремо відмітити їх професійність, доброзичливість та студентоорієнтованість, що сприяло ще більшому інтересу до навчання. Жалкую лише про те, що навчання так швидко закінчилось!»

 Юлія Осипенко, здобувачка денної форми навчання:

«Мій вступ до магістратури був зумовлений бажанням отримати диплом магістра. Насамперед, я вдячна університету за неймовірну можливість навчатись в одному з освітніх закладів Європи, оскільки в рамках академічного обміну програми DAAD навчалася з 1 жовтня по 22 грудня 2020 року в Hochschule Magdeburg-Stendal, Німеччина. Велика заслуга в цьому викладачів нашого факультету, зокрема кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання, які докладають значних зусиль, аби здобувачі вивчали іноземну мову безпосередньо в природному мовному середовищі. І хоч зараз я не працюю за спеціальністю, але отримані знання англійської та німецької мов допомагають мені без проблем спілкуватись із іноземцями під час роботи в столичній туристичній агенції «To Go Travel», куди влаштувалася в останні місяці навчання»

Валентина Кононенко, здобувачка заочної форми навчання:

«Мрії збуваються! Так хочеться сказати про навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. У школі працюю більше 30 років (вчитель музичного мистецтва, Бориспільської «Гімназії «Перспектива» ім. Володимира Мономаха). Отримавши знання, вміння та навички спілкування іноземною мовою, маю тепер можливість давати уроки музики англійською мовою і бачу не лише зацікавлених і творчих учнів, а й високий рівень майбутніх випускників, які зможуть бути конкурентноспроможними і духовно розвинутими членами суспільства. Я дуже вдячна долі, що саме в цьому університеті я змогла здобути знання, з якими ділилися викладачі для формування всіх компетентностей, які необхідні у цей складний період реформ в освіті»

 Тетяна Філімончук,  здобувачка денної форми навчання:

«Причин для вступу до магістратури було декілька. Перш за все, there is always room for improvement! По-друге, заклад вищої освіти дав змогу вкотре побувати учасницею програми обміну для навчання за кордоном (нагода, якої в жодному разі не можна пропускати, особливо, якщо вивчення мови стоїть у пріоритеті, що, власне, було і є головним завданням особисто для мене). По-третє, магістратура відкрила багато перспектив для подальшого розвитку й працевлаштування. Так, ще під час навчання влаштувалася на роботу, яка хоч і немає нічого спільного з викладанням, проте потребує постійної взаємодії з іноземною мовою, як з носіями, так і тими, для кого вона не є рідною. Це посада Customer Care Agent в компанії, що займається написанням наукових робіт для клієнтів із усього світу, де офіційною єдиною мовою спілкування є англійська (навіть серед колег). Загалом, працевлаштування не стало перепоною, а, навпаки, перевагою для успішного  завершення навчання!»

 Анастасія Шемет, здобувачка заочної форми навчання:

«Я працюю в Семенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (с. Семенівка Київської області) та завжди мала мрію продовжити навчатись та навчати англійської мови інших. Завдяки Університету Григорія Сковороди в Переяславі, моя мрія збулась – я вступила до магістратури (перехресний вступ), що дуже зручно, адже, маючи ступінь бакалавра за 1,4 місяці отримала другу вищу освіту та маю можливість працювати за фахом. Не зважаючи на те, що на час навчання в магістратурі припав карантин і всі сесії ми були вимушені працювати в дистанційному форматі, навчальний процес було організовано на вищому рівні на платформах Zoom, Microsoft Teams та Moodle. Вдячна всім викладачам, вони – професіонали, добрі та завжди готові прийти на допомогу. Рекомендую цей заклад»

 Марія Горай, здобувачка денної форми навчання:

«Для мене навчання – це завжди нові можливості, враження та розширення знань і кругозору! Тому без вагань і роздумів вступала на магістратуру за спеціальністю 014 Середня освіта (Мова та література (німецька). А тим паче вивчати те, що подобається приносить не лише користь у професійній сфері, але й задоволення та особистий ріст. Та й у наш час володіти двома іноземними мовами – великий бонус. Магістратура була потрібною, щоб удосконалити рівень знань, умінь і навичок для викладання в мовній студії «Polyglot» м. Переяслав, де я зараз і працюю. Дуже вдячна викладачам університету за той рівень мови, який вони допомагають здобути, підтримку, розуміння та віру в своїх студентів!»

Вітаємо випускників та їх наукових керівників із успішним завершенням важливого етапу навчання та бажаємо подальших успіхів і самореалізації!

 

Пресцентр факультету української та іноземної філології