Профорієнтація в дії: професорка Ганна Токмань поспілкувалася зі студентами Бердичівського педагогічного фахового коледжу у он-лайні

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Профорієнтація в дії: професорка Ганна Токмань поспілкувалася зі студентами Бердичівського педагогічного фахового коледжу у он-лайні

Уже тривалий час факультет української та іноземної філології  Університету Григорія Сковороди у Переяславі професорка кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання  факультету української та іноземної філології Ганна Токмань та доцент цієї кафедри  Леонід Козубенко співпрацюють з педагогами і вихованцями Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради, дбаючи про те, аби його випускники вступали на факультет української і іноземної філології. Уже кілька років молодші спеціалісти з цього старовинного міста стають студентами-філологами. І навіть не зважаючи на пандемію, профорієнтаційні традиції повинні тривати, а відтак 27 травня 2021 р. професорка Ганна Токмань провела профорієнтаційну онлайн-зустріч зі здобувачами Бердичівського закладу освіти.

Протягом години Ганна Леонідівна розповідала здобувачам про наш університет, фах учителя української мови і літератури (вона має 19-річний стаж праці в школі, звання «Вчитель-методист» – прим.авт.), зміст і форми навчання на факультеті, перспективи подальшої магістерської освіти і здобуття ступеня доктора філософії, розвиток особистості та цікаве дозвілля наших студентів. Поряд з цим, йшлося й про міжнародні зв’язки факультету, організовані деканом, доктор філологічних наук, доценткою кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Оксана Свириденко, обмін студентами із зарубіжними закладами освіти.

Учасники зустрічі (студенти випускного і третього курсів – прим.авт.) переглянули невеликий фільм про Університет Григорія Сковороди в Переяславі, наданий Відділом PR-технологій та зв’язків з громадськістю нашого університету, поставили питання Ганні Леонідівні, на які вона детально відповіла. Зустріч організувала і доброзичливо провела завуч коледжу Тетяна Василівна Заболоцька.

Слід зазначити, що поза профорієнтацією напрямами співпраці нашого закладу з  Бердичівським педагогічним фаховим коледжем Житомирської обласної ради є участь наших науковців у міжнародних конференціях, які проводить коледж. З Бердичевим пов’язані такі видатні постаті, як Дж. Конрад і О. де Бальзак. Переяславці приїжджали на масштабні святкування, виступали з науковими доповідями, допомагали редагувати збірники наукових праць. Викладачі коледжу стали учасниками наукових конференцій, які проходили в Переяславі, опублікували свої статті у факультетському фаховому збірнику.

Дякуємо нашим партнерам та розраховуємо на подальшу співпрацю. Водночас висловлюємо надію на те, що вже восени побачимо учасників зустрічі, здобувачів з Бердичева у якості студентів нашого факультету.

 

Прес-служба кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання