Сковородинівська філологиня почала співпрацю з літературним журналом «Дніпро» та бере інтерв’ю в українських письменників

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Сковородинівська філологиня почала співпрацю з літературним журналом «Дніпро» та бере інтерв’ю в українських письменників

Нарешті сучасна українська література вийшла на новий щабель і поповнилася новими захоплюючими сюжетами і цікавими письменниками – констатує студентка ІІІ курсу спеціальності «014. Середня освіта (Українська мова та література) факультету української та іноземної філології Вікторія Савчук, літературні захоплення якої, віднедавна, переросли у формат написання рецензій на книжки та підготовку інтерв’ю з українськими письменниками для фейсбук-спільноти «Сучасна українська література» та, безпосередньо, журналу «Дніпро», який викладає їх на своєму ютуб-каналі. Першою ластівкою останнього сміливо можна назвати розмову нашої здобувачки під назвою «За сім’ю не потрібно помирати – за сім’ю потрібно вбивати» з сучасним українським письменником Юрієм Даценком.

У ході розмови авторства нашої здобувачки з письменником було проговорено розвиток літературної майстерності, улюблених письменників автора. Говорили про деякі факти з життя пана Юрія, а також про його творчі доробки, зокрема роман «Пастка для різника», яким автором дебютував в українській прозі, а також його новинку, роман «Книга у камені», яка побачила світ цієї весни.

Юрій Даценко, який поза своїм літературним талантом є ще й затятим мандрівником, вдало поєднує детективний сюжет з історичним підґрунтям та атмосферою трилера, працює на стику жанрів. У своїх романах зображує маленькі міста, доводячи, що захопливі сюжети трапляються й у провінції. Без сумніву, його історії подобаються поціновувачам української літератури, які полюбляють історичні деталі, містику, жахи та спіритизм, тому вам неодмінно прийдеться до смаку й розмова української філологині, яка розкриває цього автора:

Поза тим, розмову вже можна переглянути на YouTube каналі літературного журналу «Дніпро»:

Вітаємо нашу студентку з цим здобутком та бажаємо їй яскравих сторінок співпраці з вітчизняними літературними колами. Поза тим, нагадаємо, що Юрій Даценко вже був гостем нашого університету у 2019 році під час презентації нового роману сучасного українського письменника, мандрівника та популяризатора науки Макса Кідрука під назвою «Доки світло не згасне назавжди», у ході якої Юрій у окремому блоці презентував свій дебютний роман «Пастка для різника». Планується, що по завершенню карантинних обмежень Юрій повернеться до Переяслава з сольною презентацією свого другого роману.

 

Прес-служба факультету