Костянтин Мізін прочитав вже другу лекцію для філологів Західночеського університету

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Костянтин Мізін прочитав вже другу лекцію для філологів Західночеського університету

У рамках академічної мобільності Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кафедра іноземної філології, перекладу та методики навчання факультету української та іноземної філології продовжує серію заходів із його закордонними партнерами. Зокрема, 11 березня 2021 доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри Костянтин Мізін прочитав у межах програми запрошеного професора лекцію з когнітивної метафори для студентів та викладачів філологів Західночеського університету у місті Пльзень (Západočeská univerzita v Plzni).

Констянтин Іванович поділився своїми враженнями та розповів про перебіг події. Складність теми, зазначає професор Мізін, не стала на заваді невимушеному спілкуванню з аудиторією, тож по закінченню заходу лектор отримав цілу низку запитань, що свідчили як про зацікавленість слухачів відповідною проблематикою, так і підтверджували високий рівень їхньої базової лінгвістичної підготовки. Створенню та підтримці невимушеної та водночас робочої атмосфери заходу сприяла активна участь багаторічного друга Університету Григорія Сковороди в Переяславі Jiří Korostenski, якому лектор особливо вдячний.

Ми ж нагадаємо, що ця лекція стала черговою в низці занять, які вже провели в Чехії викладачі кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання. До пандемії вони відбувалися в звичайному аудиторному вигляді, тепер же вимушено набули форми дистанційних онлайн конференцій.

Даний захід є вже другою дистанційною лекцією Костянтина Мізіна для Західночеського Університету, тож може по праву слугувати прикладом дієвої співпраці між університетами-партнерами. Високий рівень проведення онлайн лекції ще раз підтвердив той факт, що реальне втілення в життя принципів академічної мобільності викладачів може та має тривати навіть в умовах пандемії та карантинних обмежень.

Прес-центр кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання