Кафедра української і зарубіжної літератури та методики навчання відзначила 207-річницю від дня народження Тараса Шевченка

Факультет української та іноземної філології > Новини факультету > Кафедра української і зарубіжної літератури та методики навчання відзначила 207-річницю від дня народження Тараса Шевченка

На початку тижня, що минає, вся Україна відзначала 207-му річницю від дня народження класика української літератури, мислителя, художника Тараса Григоровича Шевченка. На кафедрі української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології не могли оминути цієї важливої дати, а відтак, за ініціативи кафедралів, відбувся ряд тематичних подій, проурочених шевченківським датам.

У вівторок, 9 березня 2021 року, доктор філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Микола Корпанюк взяв участь у міському мітингу, присвяченому пам’яті Великого Кобзаря.

У середу, 10 березня 2021 року, було проведено захід «Літературна година з Шевченком», на якому студенти факультету української та іноземної філології декламували поетичні твори Тараса Григоровича, а також власні вірші, присвячені пам’яті Шевченка. Також цього дня доктор філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Микола Корпанюк провів онлайн-лекцію на тему «Національно-патріотичні проблеми в поетичних творах Тараса Шевченка 1845 року».

У четвер, 11 березня 2021 року, викладачі кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання дистанційно долучилися до роботи круглого столу «Постать Тараса Шевченка як чинник національної консолідації (до 160-річчя від дня смерті Т. Г. Шевченка), який організували працівники Національного історико-етнографічного заповіднику «Переяслав». Із доповідями виступили: доктор педагогічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Ганна Токмань, яка розкрила тему «Тарас Шевченко у діалозі з поетами Розстріляного відродження і шістдесятництва»; кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Наталія Черниш, яка дослідила нетрадиційні форми вивчення творчості Тараса Шевченка у закладах середньої освіти та кандидат філологічних наук, доцент кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Юлія Бродюк, яка розповіла про  національну ідею Т. Шевченка в художній інтерпретації М. Томчанія.

Пам’ятаймо Великого Кобзаря і нехай його багатогранна творчість завжди  буде для нас підтримкою та прикладом.

Прес-центр кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання