Здобувачі обговорили особливості застосування принципів тайм-менеджменту під час навчання

Факультет української та іноземної філології > Новини кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання > Здобувачі обговорили особливості застосування принципів тайм-менеджменту під час навчання

Новий семестр на факультеті української та іноземної філології у розпалі. Його другий тиждень розпочався з того, що студенти групи ПР-17 факультету нарешті наживо, дотримуючись фізичної дистанції з використанням засобів індивідуального захисту, зустрілися зі своїм куратором, кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Наталією Швець, аби обговорити особливості застосування принципів тайм-менеджменту під час навчання.

Керування часом, тайм-менеджмент (від англ. time management) – це сукупність методик оптимальної організації часу для виконання поточних задач, проектів та календарних подій. Типовими підходами у керуванні часом є постановка пріоритетів, розбиття великих завдань та проектів на окремі дії та делегування іншим людям. До керування часом належать також методи впливу на мотивацію та контролю результатів.

На винахід терміну тайм-менеджмент претендує компанія Time Management International. Її засновник, данець Клаус Меллер, в 70-ті роки винайшов Time Manager – складно влаштований блокнот-щоденник, який можна вважати прабатьком сучасного органайзера.

Головними допоміжними інструментами для керування часом є особистий календар, список поточних завдань та список проєктів. Механізми для керування часом (календар та список задач з можливістю їх пріоритизації та категоризації) реалізовані в комп’ютерних програмах таких як Microsoft Outlook, iCal а також у сучасних мобільних телефонах та інших мультимедійних гаджетах.

З усього проговореного, видається, що кураторська година, безперечно, була проведена з користю, адже формування навичок тайм-менеджменту сприятиме підвищенню власної ефективності студентів, допоможе їм досягти балансу між навчанням та позанавчальною діяльністю. Під час зустрічі було також розглянуто методи боротьби з «поглиначами» часу та ази мистецтва відмови вміння казати «ні» непотрібним речам і справам.

«Цікаво та корисно було обговорити питання організації часу з групою та куратором, адже все, що стосується планування дня, розподілу годин на навчання і відпочинок, є актуальною для нас інформацією. Сподіваємося на наступні плідні зустрічі», – зазначає староста групи ПР-17 Данило Жалдак.

Упевнені, що отримана інформація знадобиться під час семестру, котрий щойно стартував!

Прес-служба факультету української та іноземної філології

Недавні записи